2019. március 20.

Isten pénze előadás - 01.24.

Helyszín: Budapest, Operettszínház
Kategória: Színdarab
Bemutató: 2015. január 24. 19:00
Link a honlapjukra »

A legtöbbet játszott musicalek toplistáján az előkelő nyolcadik helyet foglalja el a Charles Dickens Karácsonyi ének című klasszikus kisregényéből írt magyar zenés mű. Érdekesség, hogy ebben az évadban élő zenekarra hangszerelték a zenét.

Az Isten pénze musical főhőse a lelkileg sivárrá vált, idősödő milliomos, Ebeneezer Scrooge, egy uzsorás, aki annyira a pénzéért él, hogy még karácsonykor is csak az anyagi ügyek foglalkoztatják. Nem adományoz pénzt a szegényeknek, mert úgy gondolja, hogy megérdemlik sorsukat. Úgy véli, hogy a társadalomban is a természeti törvényeknek kell uralkodni: a gyengének pusztulni kell.  Ez a velejéig kapzsi ember kap még egy utolsó esélyt, s hősünket halott üzlettársának szelleme ekkor látogatja meg, és időutazásra invitálja életének korábbi szentestéire. Scrooge múltbéli karácsonyai filmként peregnek le szemei előtt és emlékeiben kalandozva eszébe jut, hogy mennyivel gazdagabb volt, amikor még nem a pénz volt az egyetlen érték, amiért lelkesedni tudott.

A képi világ a modern technika vívmányainak felhasználásával egy légies szellemvilágba repíti a nézőket, ahol megszűnik a tér és az idő dimenziója. Ami volt, ami van, ami lesz - együtt létezik. Múltunk emlékei, jelenünk valói, jövőnk árnyai mind arról vallanak, kik voltunk, kik vagyunk, kivé vagy mivé válhatunk…

Jegyek: 4.000 Ft és 4.600 Ft közöttisten p

Megosztás facebookon