2019. június 19.

Ingyenes Cimbaliband koncert lesz a Dürer Kertben

Helyszín: Budapest, Dürlin
Kategória: Koncert
Időpont: 2013. május 24.

A Petőfi Rádió által az idei év felfedezett zenekarának választott Cimbaliband ad koncertet május 24-én, pénteken a Dürer Kert nagytermében. A Műhely-Estek keretében megrendezett eseményen a csapat mellett fellép a Kalapos Folk Band és a Narco Polo is. A koncertekre a belépés ingyenes.

Igazi folk este várható május 24-én a Dürer Kert nagytermében, ugyanis a nemrégiben új EP-vel jelentkező, cimbalomcentrikus muzsikájáról híres Cimbaliband lép majd a világot jelentő deszkákra, hogy megtáncoltassa a népzenére és világzenére fogékony nagyérdeműt. Programjuk egy részét természetesen az „Ungerground” című új középlemez anyaga teszi ki majd, melyen a bandavezér, Unger Balázs saját szerzeményei hallhatóak, a szokásostól kicsit eltérő, populárisabb stílusban.

cimbaliband

Az EP elkészítéséhez az inspirációt a Petőfi Rádió „MR2 Akusztik” című műsora szolgáltatta, amelyben tavaly júniusban szerepelt a csapat, és a felvétel során több könnyűzenei együttes számát is feldolgozta.  Ez az alkalom alapozta meg azt a hosszabb távú együttműködést a rádió és a zenekar közt, melynek eredményeképpen 2013. januárjában a banda elsöprő sikerrel képviselhette Magyarországot és a közszolgálati adót Hollandiában, az európai rádiók “eurovízióján”, az EUROSONIC fesztiválon. Az eredményes szereplésnek köszönhetően az MTVA a “Petőfi Rádió 2013-as év felfedezett zenekara“ címmel tüntette ki a zenekart. Péntek esti koncertjük vendége a fiatal és tehetséges hegedűs, Solymosi Máté "Rigó" lesz.

Az est további fellépői az eredeti autentikus magyar népzenén kívül populárisabb népzenét is játszó Kalapos Folk Band, valamint hazánk egyik legzúzósabb acid-szittya-pszichedelikus zenekara, a Narco Polo lesznek. A belépés mindhárom banda koncertjére díjtalan.

Az esemény meghívója:

https://www.facebook.com/events/647208998629792/

Részletek:

https://www.facebook.com/cimbaliband

https://www.facebook.com/durermusic

Megosztás facebookon