2019. május 21.

Asian Dub Foundation koncert a Budapest Parkban

Helyszín: Budapest, Budapest Park
Kategória: Koncert
Időpont: 2014. július 19. 19:00

Ki ne ismerné az Asian Dub Foundation zenekart? Hiszen 1993 óta töretlenül ott vannak az élvonalban a jól ismert rapcore, dub, punk, ragga zenéjükkel. Az évek során a tagok néha cserélődtek, most azonban újból együtt zenél a Budapest Park nagyszínpadán a többiekkel GHETTO PRIEST és ANI DAS. Sőt, egy új zenésszel is bővül a csapat Nathan „flutebox” Lee-vel.

Az ADF meghatározó hangzása egyfajta keveréke a súlyos ragga-jungle ritmusoknak, indiai és dub alapú basszusjátéknak, a szitár-hangzás inspirálta gitároknak és szüleik régi lemezein hallható hagyományos hangzásnak, fűszerezve pergős, politikus szövegeléssel és énektémákkal.

asian


A banda 1993-ban alakult, az Identical Beat című dokumentumfilmből nőtte ki magát. Ez a film a London's Farringdon Community Music House keretében készült, a szervezet több nyári tábort is szervezett dél-ázsiai gyerekeknek, amiken zenei technológiai ismereteket tanulhattak. Itt állt össze Aniruddha Das és tanítványa, 14 éves bengáli származású rapper Deeder Zaman és John Pandit DJ-vel, aki jogvédő is volt. Egy évvel később a gitáros Steve Chandra Savalemás néven Chandrasonic is csatlakozott a bandához. Őt Sanjay Gulabhai Tailor, más néven Sun-J 95 csatlakozott, a csapat ekkor vált teljessé. Első albumuk 1995-ben jelent meg, Facts and Fictions néven.

Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon