2020. július 2.

Hősök koncert

Helyszín: Budapest, A38 Hajó
Kategória: Koncert
Időpont: 2014. augusztus 07. 20:00
Link a honlapjukra »

A Hősök, mint zenei mozgalom két Veszprém megyei település duójából alakult ki. A banda megalakulása a 2001-es évre dotálható, sok-sok próbálkozást követően, nem kis sikereket elérve, a felállás immáron állandónak minősült.

A négyes fogat így, első közös produkciójuk nevét választva banda névnek, folytatta tovább a jobbnál jobb szerzemények "előállítását". 2002 őszén látott napvilágot a Nyugat nem enged című maxi, mely csak és kizárólag internetes hozzáférésben volt elérhető a rajongók számára. Fellépést fellépés követett, 2003 nyarán csatlakozott a formációhoz Gerysson, mint a zenekar kizárólagos Dj-e.

hősök

Szintén erre az évre dotálható a már fent említett HipHop Missiion nevű verseny döntőjére, melyet a Hősök nyertek meg. A hatalmas lehetőség mellett, egy Warner-Magneoton lemezszerződést is nyertek egy teljes albumra. Ugyanezen év végére készült egy videoklip, mely a Mindörökké címet viselte és mellé egy négy számot tartalmazó maxi is. A következő évben a közös munka kissé lelassult, így inkább a fellépésekre koncentrált a csapat. Mivel a kiadótól távoztak a fiúk, így immáron független előadóként folytatták pályájukat.

hősökbandakép

2013-ban Érintés címmel napvilágot lát az ötödik korong olyan dalokkal, mint a Kisember, a Hip Hop Hatalom vagy az Enyém. Ebben az évben már közel 150 fellépést ad a csapat, többek között a soproni Volt Fesztivál nagyszínpadának nyitó produkciójaként.

A Hősök zenekari felállása
Baranyai ’Eckü’ Dániel – rap
Ozsváth ’Mentha’ Gergely – rap
Vörös Janka – vokál
Bodnár Balázs – billentyű
Kolonics Máté – dob
Kéri Kolos – basszusgitár
Szabó Ádám – gitár, vokál
Hóbor Bence – trombita

Megosztás facebookon