2020. május 26.

Samu Kriszta Mazsi: „A sportot nem szabad nyűgként felfogni”

2015. szeptember 22. 00:06 Szerző: Nikk

Samu Kriszta Mazsi arcára és hangjára a legtöbben a TV2 Rising Star című tehetségkutatójából emlékezhetnek. Az énekesnő hangja nem, de külseje jelentős változáson ment keresztül: a telt nő életmódváltásának köszönhetően több mint 15 kilótól szabadult meg.

"2015. május 10-én reggel úgy ébredtem, hogy nem szeretnék tovább ebben a testben létezni. Fontos, hogy nem azért döntöttem így, mert szeretnék megfelelni bármilyen sztereotípiának, hanem azért, mert én nem szerettem volna tovább megélni azokat a dolgokat, amelyeket korábban. Nehezemre esett lehajolni, hogy megkössem a cipőmet, ha leültem, állandóan húzogatnom kellett a pólómat, ha a busz után futottam, nem kaptam levegőt."- mondta Samu Kriszta, aki emellett számtalan ismerőse átalakulását is végigkövetette a közösségi portálon, amely végleg megadta neki az utolsó löketet a váltáshoz.Valtozas02"Szeretek egyedül belevágni dolgokba, és ez ezúttal sem volt másként. Eleinte sokat sétáltam, kondiztam. Az első öt kiló a gyaloglással és az étrendváltoztatással olvadt le rólam, majd a sétát felváltotta a futás. Szerintem mindenkinek meg kell hallania a teste tanácsait, és azt kell követnie." - tette hozzá Mazsi, aki rengeteg levelet kap.

Mazsimost (2)

"Ha valaki tanácsot kér, elmesélem a sztorim, de mivel nem vagyok szakember, csak finoman adok javaslatokat. Inkább a lelkükre, az akaratukra igyekszem hatni. A legfontosabb, hogy a sportot nem szabad nyűgként felfogni, hanem egy programnak, amikor csak önmagunkkal foglalkozunk"

Mazsi arra is rájött az eltelt időszakban, hogy sokaknak a kezdés és az akaraterő okozza a legnagyobb problémát, ezért különleges kezdeményezést indított: szeptember 27-én 11 órás kezdettel közös kezdő futást szervez, ahová vele tarthat mindenki, aki kedvet érez egy kis kocogáshoz.

Megosztás facebookon