2020. augusztus 5.

Nyárutó

2014. február 23. 10:06 Szerző: Csé Zsé

Joyce Maynard regénye a New York Post szerint: "A Nyárutó a szerelem összetett természetéről szól: féltékenységről, árulásról és a szerelemért vállalt kockázatról."

Ez valóban így van. A Nyárutó egy olyan regény, mely nem csak a szerelemről szól, hanem egy kamasz fiú érzéseiről, egy megkeseredett nő vágyairól és egy megtört férfi igazi értékeiről. 
 
nyaruto
 
Közeledik a nyár vége, a munka ünnepe fullasztó hőséggel köszönt a New Hampshire-i Holton Millsre, ahol a magányos, tizenhárom éves Henry többnyire tévénézéssel, olvasással és álmodozással üti el az idejét; egyetlen társasága elvált és érzelmileg labilis anyja. Az ünnepi hétvége előtti csütörtökön azonban egy titokzatos, vérző férfi, Frank kér segítséget Henrytől. A következő öt nap alatt a fiú megismeri az élet legfontosabb leckéit, a féltékenység torokszorító fájdalmát, az árulás erejét, hogy áldozatot kell hoznunk a szeretteinkért - és hogy érdemes várni az igazi szerelemre.
 
A könyv rendkívül jól ábrázolja, hogy nem ítélkezhetünk emberek fölött ismeretlenül, nem adhatjuk fel a reményt. Teljesen más megvilágításba helyezi a fogvatartó és fogvatartottak kapcsolatát, érzéseit. Betekintést nyerhetünk egy feszült és olykor kockázatos szituációba, amely hatalmas fordulatot vesz.
 
"Szerintem te nem olvasol újságot, válaszolta. Volt benne egy interjú a meggyilkolt nő nővérével. És nemcsak őt ölte meg, hanem a saját gyerekét is. Egy történet néha olyan részletekből is áll, amit az újság nem ír meg, feleltem." - idézet a könyvből
 
A könyvből Jason Reitman rendezett filmet Kate Winslet és Josh Brolin főszereplésével, melyet 2014.  februártól játszanak a hazai mozikban.
 
"Bölcs és szívből jövő regény, mely kifinomultan, apró igazságokon keresztül világítja meg az emberi szív titkait." (BookReporter)

/Joyce Maynard: Nyárutó, Alexandra Kiadó, 2013/
 
KRITIKA A FILMRŐL ITT!
 
Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.
Megosztás facebookon