2019. április 19.

Jamiroquai új album és új klip

2017. február 26. Szerző: BuliStar

A Jamiroquai utoljára 2010-ben hetedik stúdió albumával a Rock Dust Light Starral hallatott magáról. Idén új albummal és túrnéval jelentkezik.

A Jamiroquai (a név a jam szó és az iroquai szó összetétele, ami az irokéz indián törzs nevére emlékeztet) egy Grammy-díjas angol acid jazz zenekar.

jamiroquai_2017

A Jamiroquai különösen az acid jazz-es időszakában, az 1990-es évek elején számított igazán kiemelkedő együttesnek, hasonlóan számos más formációhoz, mint az Incognito, a Brand New Heavies, a Galliano, és a Corduroy. Az együttes későbbi albumai során más zenei stílusok felé fordult, az acid jazzt egyre inkább felváltotta a funky.

Utoljára a 2010-ben kiadott Rock Dust Light Star című hetedik stúdióalbumával hallatott magáról a zseniális Jay Kay (Jason Luís Cheetham) változó összetételű formációja, a Jamiroquai, amely idén új koronggal jelentkezik és ismét turnézni indul.

Az Automaton címet kapó lemez pontos megjelenése még nem ismert, mindazonáltal az már biztos, hogy idén érkezik, miként azt a Jamiroquai Facebook-oldalára és Youtube-csatornájára is felkerült látványos videó hirdeti.

A hétem megjelent az album második klipje is, ami újra a megszokott és kedvelt Jamiroquai hangzást hozza. 

 

 

Megosztás facebookon