2020. június 1.

Hogyan vészeld át a szakítást pasiként?

2014. február 17. 15:10 Szerző: Randiguru

Általánosan elfogadott tény, hogy a férfiak másképpen dolgozzák fel a szakítást, mint a nők. Ez nem csak ezért van, mert a pasik ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy egy párkapcsolat után bulizni menjenek, és az első szembejövő lányt az ágyukba cipeljék, hanem nem feltétlenül fogják fel olyan tragikusnak a helyzetet. Most dobott ki a barátnőd, menyasszonyod, feleséged? Ne ess pánikba, segítünk!

Élvezd a szabadságot!

szakításpasi1

Bulizz a haverokkal, éld ki magad a hobbidban!

Lehet, hogy a barátnőd nem volt egy házisárkány és oda mentél, ahova akartál a kapcsolat alatt is, de hidd el, hogy sokkal szabadabban tudod beosztani az idődet a szakítás után. Akár a barátaidról van szó, akár csak egy hobbiról, amit mostanában elhanyagoltál, rá fogsz jönni, hogy mindenre több időd lett hirtelen. Hidd el, nem lesznek üres óráid, amikor keseregned kéne, persze csak akkor, ha te is úgy akarod! Nem szükséges kényszeresen lefoglalnod magad, csak emlékezz vissza, hogy mire nem volt időd, ameddig kapcsolatban éltél.

Vadássz!

szakításpasi2

Egy kis flört belefér, de a kapcsolatot ne erőltesd!

Nem kell életed szerelmét megtalálnod rögtön egy szakítás után, sokkal inkább kellenek ilyenkor a könnyed a flörtölések. Mint azt már megírtam, a pasiknak is szüksége van a visszacsatolásra, arra, hogy a sikeres hódítás növelje az önbizalmukat. Erre a szakítás után megvan a remek lehetőség, ráadásul nem kell feltétlenül belemenni semmilyen komoly dologba. Menj el a haverokkal bulizni, engedd el magad, és engedd, hogy behálózzanak.

Lelkizni ér - főleg ha tanulsz belőle

szakításpasi3

Beszélgess egy olyan baráttal, aki jól ismerte a kapcsolatotokat!

Nem kell a lányos sztereotípiákat bemutatni, tehát ne egyél fagylaltot vödörszámra, romantikus filmek sem szükségesek a lélek ápolásához, de egy jó baráttal, lehetőleg olyannal, aki ismerte a kapcsolatotokat is, érdemes egy kicsit beszélgetni. Mivel szakítottatok, így biztosan nem volt tökéletes a kapcsolat. Ismerd fel ezek a hibákat és tanulj belőlük!

Ne legyél boldogtalan!

szakításpasi4

Mosolyogj! Hidd el, bárkit vonzóbbá tesz!

Egy szakítás mindenképpen rossz, függetlenül attól, hogy te szakítasz, vagy veled szakítanak. Viszont az is tény, hogy aki boldogtalan, annak sokkal kisebb esélye van párt találni, amitől persze még boldogtalanabb lesz, és elindul az ördögi kör. Ha már észrevetted, hogy jobban tapadnak rád a lányok, amikor éppen barátnőd van, akkor tudd, hogy a fenti tény az oka. Ha párkapcsolatban élsz, akkor (optimális esetben) boldog és kiegyensúlyozott vagy, ami önkéntelenül is vonzóbbá tesz téged, mint a facér férfiakat. Éppen ezért fontos, hogy ezeket a tulajdonságokat a szakítás után is meg tudd tartani, hiszen így ragadni fognak rád a lányok.

Vigyázz a piával!

szakításpasi5

Szakítás után se piálj egyedül!

A legtöbb férfi egy kiadós berúgással ünnepli meg, hogy újra egyedülálló, illetve alkoholba fojtja a bánatát. Ezzel alapvetően nincsen semmi baj, de néhány dologra mindenképpen oda kell figyelni egy ilyen berúgásnál. Először is mindenképpen legyen veled egy barátod, aki megakadályozza, hogy hülyeséget csinálj. Például nem engedi, hogy hívogatni kezd részegen az exedet, illetve azt sem, hogy a pia miatt egy bányarém mellett ébredj reggel - nincs ló, jó  a szamár is alapon -. Ennél azonban még fontosabb, hogy ezek a berúgások ne állandósuljanak, mert nagyon hamar be tud szippantani az alkohol, és rövid időn belül komolyabb problémákkal kell megküzdened, mint a barátnőd elvesztése.

Üdv, a Randiguru

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon! 

Megosztás facebookon