2020. június 1.

Hogyan vészeld át a szakítást nőként?

2014. február 20. 09:00 Szerző: Randiguru

A pasiknak már adtunk tanácsot a szakítás utánra, most a nők kapnak néhány jó tanácsot, hiszen ők lényegesen rosszabbul bírják a párkapcsolati kudarcokat. Hogy ez ne így legyen, felvértezünk benneteket öt tanáccsal a szakítás utáni időszakra.

1. Ne ugorj bele rögtön egy új kapcsolatba!

szakításnők1

Ha Csipkerózsika tudott 100 évig várni, neked is menni fog egy darabig - a saját érdeked!

Tapasztalataim szerint a lehető legrosszabb megoldás, ha szakítás után rögtön beleugrasz egy új kapcsolatba. Teljesen mindegy, hogy ki volt a szakító fél, nem szabad elhamarkodottan döntened. Ilyenkor - még akkor is, ha te szakítottál - olyan kiszolgáltatott érzelmi állapotban vagy, aminek nem tesz jót egy akármilyen kapcsolat, pedig a legtöbben ilyenkor csak arra vágynak, hogy legyen mellettük valaki. Nem szabad megalkuvónak lenni, mert hidd el, hogy kibírod kapcsolat nélkül, ameddig ki nem heverted a szakítást. Ismerkedni, flörtölni, kalandozni lehet, de ne ugorj bele valami komolyba, mert többet árt, mint használ. Ez a nőkre még fokozottabban igaz, mint a férfiakra.

2. Foglald le magad!

szakításnők2

Foglald le magad!

Tarts nagytakarítást, válogasd szét a ruháidat, rakj rendet a lakásodban. Nézz meg egy jó filmet, olvass könyvet, beszélgess a barátnőiddel. Ilyenkor nem csak a tényleges tevékenység a fontos, hanem az is, hogy ilyenkor az agyad is kikapcsol egy kicsit, így nem kell folyamatosan a rossz emlékeken rágódni, sőt még hasznos is.

3. Változtass valamin!

szakításnők3

Látható és pozitív is az átalakulás

Sokan tanácsolták, és szerintem is az egyik legjobb módja egy szakítás feldolgozásának, ha változtatsz valamit a külsődön. A legtöbben ilyenkor a hajukat szokták megváltoztatni, általában radikálisan módosítják a hosszát, vagy a színét. Nem kell szélsőségesnek lenned, sőt, ha elégedett vagy a hajkoronáddal, akkor nem is kötelező, de biztosan van olyan - régóta dédelgetett vágyad - amit most megvalósíthatsz. Legyen szó akár tetoválásról, akár mondjuk egy piercingről, most senki sem fog beleszólni a döntésedbe.

4. Ne engedd el magad!

szakításnők4

Fogd vissz magad!

A szakításon átesett lányok jelentős része a kudarc miatt elhagyja magát. Ez az egyik legnagyobb hiba, hiszen ezzel a boldog jövődet lehetetleníted el. Nem szabad engedni, hogy felszaladjanak a plusz kilók, mert egy idő után nem tudsz megálljt parancsolni nekik. Ha eddig nem voltál hajlandó smink nélkül kilépni az utcára, akkor ezen a szokásodon sem érdemes változtatni. Egyrészt, mert a környezetednek rögtön feltűnik, hogy valami problémád van, másrészt - bár biztosan gyönyörű vagy smink nélkül is - nem árt egy kis optikai tuning az ismerkedés elősegítésére.

5. Legyél őszinte magadhoz!

szakításnők5

A kihívás: találd meg a boldogságot!

Bármilyen nehezedre is esik, legyél objektív: attól még, hogy szakítottak veled nem vagy egy romhalmaz, sőt rossz ember, meg reménytelen eset sem. Viszont az exed sem egy utolsó szemétláda, mert elmondta, hogy mit érez, és véget vetett a kapcsolatnak (kivéve, ha megcsal, vagy tényleg egy szemét). Egy szakítás remek lehetőség arra, hogy levonj konzekvenciákat, megtanuld, hogy miként lehetnél jobb társ. Fogd fel a szakítást egyfajta lehetőségként, ahogyan Barney Stinson mondja: Challenge accepted. A kihívás ebben az esetben: találd meg a boldogságod! 

Üdv, a Randiguru

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon