2018. augusztus 15.

Hogyan legyen tökéletes a hajam?

2015. június 03. 09:00 Szerző: BuliStar

Erőtlen, vékony szálú a hajad? Hiába sütöd be a hajad, 10 perc múlva kidobja a hullámokat? Dús hatású, tartós frizurát szeretnél? Vagy egyszerűen megszabadulnál a göndör tincsektől? Íme néhány tipp az egészséges haj megőrzéséhez!

A Philips jóvoltából kipróbálhattuk a legújabb hajápolási innovációja, a MoistureProtect termékét, Philips Pro Straightener hajsütőt. Az új technológia felméri hajad állapotát és annak megfelelően állítja be a hajegyenesítő hőmérsékletét, ezáltal megvédi a hajat a túlmelegedéstől. Emellett egyedülálló szenzor technológiája megőrzi a haj természetes nedvességtartalmát.philips_straightener_01

A hajsütővas nagyszerű szerkezet, hiszen több csodás frizurát lehet vele készíteni, úgy, hogy nem kell hozzá mesterfodrászi képesítés. Viszont, ha nem figyelsz oda kellőképpen a megfelelő technikára, a hajad károsodásnak van kitéve. Néhány lépésben leírjuk, hogy hogyan figyelj a hajad épségére. Ha az alábbiakat betartod, garantáltan szép és tartós lesz a frizurád.

Egészséges szerkezetű haj

hajvagas- A göndör haj szerkezetileg gyengébb, ezért óvatosan kell bánni a sütővassal. Ajánlatos a hidratálás, hetente vagy kéthetente hajpakolás alkalmazása. Ha töredezett a hajad, akkor a káros hajvégektől meg kell szabadulni. Ha növesztjük is a hajunkat, érdemes belőle vágatni időről-időre. Sokan nem teszik meg, mert attól tartanak, akkor sosem lesz hosszú. De sajnos idővel töredezni kezdenek a hajvégek, és muszáj belőle vágatni. A gyakori hajvágás a tévhittel ellentétben nem gyorsítja a haj növekedését – a megoldás inkább az 1-2 havonta 0,5-1 centiméteres vágatás. Így elkerüljük a hajszálak végeinek vékonyodását, elkopását.

hajapolasHaj előkészítése

- Ha tartós frizurát szeretnél, akkor az első fontos lépés az előkészítés. Hajsütővas használatakor mindig fontos, hogy hővédő terméket használjunk. Fújd be vagy kend be vele a hajadat, majd szárítsd meg teljesen. Fontos, hogy ne a még hajvédőtől nedves hajat próbáld meg vasalni, hiszen az a hajvasalót, és a hajad is tönkreteheti.

Hajbarát termék

- Fontos, hogy ne égjen le a hajad! A Philips hajsütő a MoistureProtect érzékelője a haj igényeinek megfelelően szabályozza a hajegyenesítő lapok felmelegedését, ezáltal védi a hajat a túlmelegedéstől. 

philips_straightener_00Egyszerű és praktikus hajsütő

- A méret a lényeg? Igen! Ha egyszerű kezelhetőségre vágysz, akkor fontos, hogy ne lapát méretű hajsütőt használj! A kerámiabevonat lényegesebb, mint gondolnád. A Philips Pro Straightener hajsütőnél az állítható lapok elmozdulnak, hogy a hajra gyakorolt nyomást megfelelően állítsák be. Ez megvédi a hajszálakat a sérüléstől, és ezáltal csökkenti a hajtöredezés lehetőségét.

Természetes haj megőrzése

- Az érzékelőtechnológia megőrzi a haj nedvességtartalmának egyensúlyát. Az érzékelő másodpercenként 30-szor méri fel a haj állapotát, és úgy állítja be a hőmérsékletet, hogy megőrizze a haj természetes hidratáltságát. Akár 57% nedvességmegtartásra is képes, ami a töredezettség kialakulását fékezi meg

Megosztás facebookon