2019. január 16.

Hódíts göndör, hullámos vagy egyenes hajjal!

2015. június 14. 12:01 Szerző: BuliStar

A természetes hajkoronájával nem mindenki van kibékülve, így elkerülhetővé válnának a roncsoló szokások. De hódíthatunk olyan hajjal, amilyenre vágyunk, úgy, hogy nem károsítjuk a hajunkat? Igen!

philips_straightener_00Gyönyörű, hullámos hajat szeretnél vagy inkább a göndör haj az álomfrizura? De a szép, sima haj is tetszik? A Philips legújabb hajápolási innovációja a MoistureProtect termékcsalád, amely lehetővé teszi, hogy hajad kívülről és belülről is ragyogjon! Mára már teljesen elterjedt technika a hajsütővel történő göndörítés, hullámosítás és egyenesítés. A hullámerősséget és nagyságot a tincsvastagság, a lapvas szélessége, a hőhatás és gyorsaság határozza meg leginkább. Ha nem szeretnéd károsítani a hajadat, akkor érdemes beruházni egy jó minőségű hajformázóra. A titán bevonatú hajsütővasak kevésbé károsítják a hajszálakat. A Philips jóvoltából kipróbáltuk a Philips Pro Straightener hajsütőt, melyet bátran tuudnk ajánlani mindenkienk.

Amire szükséged lesz a hullámos haj elkészítéséhez:

hullamoshajEgy vékonyabb hajsütővasra
Egy nagy hajkefére
Hullámcsatokra
Hajlakkra

Ha a vékony hajsütőre vastag tincseket tekersz, akkor gyönyörű hullámos hajad lesz, és rengeteg időt takaríthatsz meg. A hajadat fésüld ki, aztán a tarkódon felezd meg, igazítsd előre a két vastag tincset. A haj két részét oszd további 3-3 vastagabb tincsre. Ezeket tekerd fel a hajsütőre, az arcodtól távolodva. Nem kell tovább melegítened a hajat, mint 10-15 másodperc. Mikor mind a 6 vastag tincset besütötted, nincs más dolgod, mint befújni a frizurádat hajspray-vel, és az ujjaiddal fellazítani a csigákat, hogy gyönyörű, hullámos frizurád legyen. Ha zavarnak az arcodba hulló tincsek, akkor tűzd félre őket hullámcsattal.

Amire szükséged lesz a göndör haj elkészítéséhez:

göndörhajEgy vékonyabb hajsütővasra
Egy fésűre
Göndörítő spray-re
Hajlakkra

Ha erőteljes göndör tincseket szeretnél, akkor a törölköző száraz hajadat fújd be a göndörítő spray-vel, majd lassan szárítsd meg. Miután megfésülted a hajad, vékony hajsütőre vékonyabb tincseket tekerj, amitől nem csak göndör, de egyben sűrűbb hajkoronád is lesz.Itt sem kell 10-15 másodpercnél tovább melegítened a hajad. Mikor minden tincset elkészítettél, az ujjaddal egyenletesen igazítsd el a tincseket, majd fújd be hajspray-vel.

Amire szükséged lesz a sima, egyenes haj elkészítéséhez:

hosszuegyeneshajEgy vékonyabb hajsütővasra
Egy fésűre
Hajfény spray-re
Hajlakkra

Ha igazán szép fényes sima felületet szeretnénk, akkor legyünk türelmesek, és vékony passzékban válasszuk le a hajat. Használjunk hajegyenesítő terméket, és ne kapkodjunk! Ez egyaránt érvényes szárításra, és hajvasalásra is egyaránt. Hajvasalásnál, tarkónál kezdjük a munkát, és maximum másfél ujjnyis passzékat válasszunk le, mert csak így tudjuk tőtől vasalni a hajat. Ha sok rövidebb hajszál van a passzén belül vagy szálkás, a hajvasalót úgy húzzuk végig a hajon, hogy a kifordulási iránnyal ellenkezőleg kicsit tartsuk visszafelé a vasat, és így folyamatos legyen a mozgás. Ha a hajvég a szálkásabb, akkor egy pillanattal tovább tartsuk ott a lapvasat ne szaladjunk át a felületen.

Megosztás facebookon