2020. június 1.

Giccses vagy romantikus a Valentin napi lánykérés?

2014. február 11. 08:30 Szerző: Randiguru

A kérdést megválaszolni nagyon nehéz, hiszen nagyon helyzet és emberfüggő, így hosszasan kutakodtam az interneten, hogy mi is az emberek véleménye a lánykérésről úgy általában. Illetve arról, hogy érdemes-e valamilyen ünnephez, alkalomhoz kötni a nagy kérdést.

Számtalan szebbnél szebb, illetve meghatóbbnál meghatóbb videót és történetet találtam az interneten, ahol nagyon szimpatikus fiatal férfiak megkérik a barátnőjük kezét és azok rendszerint igent is mondanak. Van, aki ezt az alkalmat egy flashmob-al köti össze, van, aki moziba megy, ahol beavatottak százai ülnek, egyszóval nem vagyunk híján a kreatív és jó ötleteknek.

giccseslánykérés1

Giccs a négyzeten - persze van, akinek ez bejön

Ezzel szemben Valentin napi leánykérés kifejezetten kevés van, sőt erre a napra tették a legtöbb vicces, kandi kamera szerű videót, ahol a járókelőket viccelik meg egy ál-lánykéréssel, ahonnan a lány elszalad. Ez talán nem véletlen, hiszen sokak számára már önmagában a Valentin nap ünneplése is maga a megtestesült giccs, de ezen a napon feltenni a nagy kérdést olyan, mintha valaki kombinálja Győzike egyedi lakberendezési stílusát, Geronazzo Mária ajkait, Kelemen Anna mellét, a Titanic zenéjét, egy szóval túlzás. De tényleg: túlzás a javából.

Valentin napi átverés

Hál' Istennek hazánkban még mindig nem kifejezetten elfogadott ennek az ünnepnek a státusza, nem mintha baj lenne vele, csak egészen egyszerűen nem magyar szokás, nincsen semmi közünk hozzá. De ne tartsunk most történelem órát, térjünk vissza a lánykérés témakörre.

giccseslánykérés2

Nem mindenki van oda a Valentin napért - különösen hazánkban

Jól megszervezett lánykérés Magyarországon

Induljunk ki egy tényből: a nők szeretnek ajándékot kapni. A nők szeretik az évfordulókat, a romantikával fűszerezett napokat. Valentin napra időzíteni a lánykérést olyan, mintha valakinek karácsonyra esik a születésnapja. Szívás. Egy olyan nappal kevesebb a nők életében, amikor ünnepelhetik magukat, egymást a kapcsolatukat. Például a karácsonyi lánykérés azért túl praktikus lenni, hiszen akkor általában együtt a  család, és ha valakinek az a fétise, hogy mindenki vele együtt izguljon, hogy mit válaszol a kiválasztott, akkor megfelelő, de a Valentin nap mellett még ezt az érvet sem.

giccseslánykérés3

Nem szabad túlzásokba esni

Egyszóval szerintem giccses, és még marhaság is, de ha már elhatároztad magad, akkor csak azért ne várj még hetekig, mert éppen Valentin nap van. Pontosan aznap tedd fel ezt a kérdést, amikor készen állsz rá, illetve ha megszervezted a kreatív kis flashmobot.

Üdv, a Randiguru

Megosztás facebookon