2020. augusztus 5.

Ezért szeretjük Pitbull-t!

2014. január 15. 12:00 Szerző: AnnMarie

Armando Perez, vagy ismertebb nevén Pitbull január 15-én ünnepli 33. születésnapját. A kubai származású dalszövegíró, rapper és zenei producer már meghódította az egész világot. Több millióan rajonganak a zenéjéért és rengeteg híres énekessel dolgozott már együtt. Nézzük, hogy jutott el 33 éves korára odáig, hogy a kubai bevándorlóból világsztár legyen.

Kezdetek

A kis Armando 1981. január 15-én született Miami-ban, kubai származású családba. Szülei első generációs bevándorlók voltak, de édesapja fontosnak tartotta, hogy fiával megismertesse kubai gyökereit. Szülei korán elváltak, így Armandot édesapja korán magára hagyta. Édesanyja nagyon nehéz anyagi körülmények között nevelte fiát, keveset keresett ezért úgy döntött dílerkedésbe kezd, ami annyira rosszul sült el, hogy az édesanya kitette 16 éves fiát az utcára. Pitbull nehezen élte meg a történeteket, de a saját lábára állt, leérettségizett és elindította rapper karrierjét.

Nem adta fel és karriert csinált!

pitbullbaba

Pitbull kisbabként édesapjával

Karrier

18 éves kora környékén Pitbull elhatározta, hogy mindent megtesz azért, hogy a rappelésből megtudjon élni. Eleinte kisebb klubbokban próbálkozott, majd később a Luke Records felfigyelt rá és szerződtette, itt ismerte meg Robert Fernandez-t, akivel rengeteg dalt felvettek, de Fernandez még nem hozta nyilvánosságra a számait, mert nem találta még elég jónak.

2002-ben megismerkedett Lil Johnnal, akivel jó barátok lettek és a már híres Lil bevette Pitbullt egy közös számban, ami a King Of Crunk nevet viselte. Ez a szám hozta meg neki az áttörést, hiszen 2004-ben a TVT Records-al, ahol megjelent az első nagy albuma a M.I.A.M.I. és a Culo nevezetű kislemeze is. 

2006-ban kiadta második nagylemezét, amivel elhunyt édesapja előtt tisztelgett, ugyanis több olyan szám is van a lemezen, amiben Pitbull a kubai menekültekről rappel.

2007-ben megjelent harmadik nagylemeze is, de mégis a 2009-ben kiadott negyedik nagylemez debütált a legjobban. Ezen a lemezen hangzik el Pitbull egyik legrégebbi nagyslágere az I Know You Want me. Innentől kezdve ontotta a slágereket a rapper, és egyre több világslágert kezdett el írni.

Pitbull elhíresült arról, hogy egyre több nagynevű énekessel készített slágert. Talán egyszerűbb lenne azokat a sztárokat felsorolni, akikkel még nem dolgozott együtt a rapper. Összeszedtük a szülinapos rapper leghíresebb duettjeit.

Világsztárokkal duettezik, melyekből hatalmas slágerek születnek! Kell egy jó hang, egy jó nóta és Pitbull, világsláger borítékolva!

Jennifer Lopez feat. Pitbull - On The Floor

Jlo-val nagyon szeretegyütt dolgozni Pitbull, hiszen nem ez az egyetlen dal, amit sikerként könyvelhetnek el együtt. 2011- ben az egyik legnagyobb sláger volt. Nézettsége a Youtube-on már 720 millió fölött van.

Marc Anthony feat. Pitbull - Rain Over Me

A 2011-es évben Pitbull azegykori sztárpár másik felével Marc-kal is duettezet, a dal bombasiker lett, amit a mai napig szívesen játszanak a discok, klubbok! Marc Anthony érces hangja és Pitbull rap-jénel együttese bomba jó dalt alkot. Youtube-on több, mint 450 milliós a nézettsége a klipnek.

Ne-Yo, Afrojack, Nayer feat. Pitbull – Give Me Everything

Több mint 320 millió megtekintést kapott a Youtube-on. Ráadásul ez a dal is 2011-ben jött ki. Ez az év kétségkívűl Pitbull éve volt!

Chris Brown feat. Pitbull – International Love

Chris Brown-al készített slágere óriási siker lett, több hétig vezette a slágerlistákat a szerzemény. Youtobe-on 310 millió fölötti a nézettsége és 2011 évvégén robbant be.

Christina Aguilera feat. Pitbull – Feel This Moment

A gyönyörű hangú énekesnővel készített duett Pitbullnak óriási sikert hozott. Igazi buli sláger lett a számból, amit majdnem 150 millióan tekintettek már meg a legnagyobb videó megosztón.

Shakira feat. Pitbull – Get It Started

A két spanyol ajkú világsztár igazi bombaslágert hozott össze, Shakira különleges hangja nagyon jól passzolt Pitbull rappeléséhez. A 2012-es szerelmes dalt már 44 millióan hallgatták meg.

Kesha feat. Pitbull – Timber

Pitbull legújabb slágere 2013 novemberében jelent meg, de már több mint 65 millió megtekintést kapott. A rapper a magyar származású énekesnőt választotta legújabb partnerének.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon