2020. június 2.

"Ez a díj további hitet és biztatást ad!" - interjú Nyári Edittel

2014. szeptember 21. 13:42 Szerző: Nikk

2011 óta minden esztendőben megrendezik a Szenes Iván emlékkoncertet, amelyen évről-évre több néző vesz részt. A Kornay Mariann Művészeti Díjat a Szenes család alapította, amelyet korábban olyan előadók vehettek át, mint Dér Heni, vagy éppen Oláh Ibolya.

Idén ez az elismerés az idősebbik Nyári lány, Edit munkáját díjazta, az egykori X-Faktoros tehetség pedig örömmel beszélgetett velünk karrierjének jelenlegi állomásáról.

Édesapád révén gyerekkorod óta ismered Szenes Iván számait. Mit jelentenek számodra az ő dalai?

Szenes Iván slágerei valóban gyerekkorom óta végig kísérnek, hiszen édesapámtól hallottam ezeket a gyönyörű dallamokat legelőször. Ezek a dalok mindannyiunk életének a részeivé váltak, melyekre együtt sírtunk, nevettünk, ezek nélkül a számok nélkül, mindannyian kevesebbek lennénk. A sok számomra kedves Szenes Iván sláger közül a szívemhez legközelebb állót énekelhettem el a Szenes Iván Emlékkoncerten, amely ebben az évben 4. alkalommal került megrendezésre. A boldogság és én című csodálatos dal Cserháti Zsuzsa előadásában vált ismert és szeretett slágerré, így ennek a dalnak az előadása egy ilyen rangos eseményen különösen megható volt számomra.

NYári E 2
Edit és a díj

Mi volt az első gondolatod mikor megtudtad, hogy Tiéd a Kornay Mariann Művészeti Díj?

Nagyon nagy megtiszteltetés számomra ez a díj. Mindig törekszem arra, hogy értéket képviseljek, és a legtöbbet nyújtsam a közönségnek, így jóleső érzés, ha egy ilyen nívós elismeréssel díjazták a munkámat.  Ez a díj pedig további hitet és biztatást ad abban, hogy nekünk, fiatal előadóknak feladatunk és kötelességünk, hogy ezeket az örök érvényű, csodálatos slágereket megőrizzük, tovább ápoljuk.

Nyári E 1
Szenes Iván Emlékkoncerten

Ismét láthatunk színésznőként, mégpedig a Casanova Night musicalben. Milyen érzés számodra, hogy főszerepet kaptál az előadásban? Mit szeretsz a legjobban a karakteredben?

Nagy öröm számomra újra a musicalek és a színház világában lenni, hiszen gyermekkorunkban musical színészként kezdtük a testvéremmel. A Casanova Night Musical egy hihetetlenül látványos, magával ragadó produkció, gyönyörű dalokkal. Korcsmáros György rendező Casanova első, egyben egyetlen szerelmének, Bettinának az alakítására kért fel. Nagyon élvezem ezt a megtisztelő feladatot és örömmel formálom meg Bettina szerepét, hiszen ő egy igazán tiszta szívű, érző lélek. Az egyetlen nő, akinek sikerült megérinteni Casanova lelkét. Ez a szerelem végig kíséri Casanova kalandos életét, hiszen minden nőben Bettinát keresi. Nagyon érdekes, egyben szomorú a musicalben az a fordulat, mely szerint Bettina többé nem lehet a nagy csábítóé, hiszen már mindenkié. Azért is nagyon élvezem ezt a szerepet, mivel ez egy összetett feladat. A prózai részeken kívül, csodálatosak a musical dalai, melyek igazán megérintettek, így teljes átéléssel adhatom át a közönségnek.


Casanova Night Musical

Testvéreddel folyamatosan járjátok az országot. Mivel készültök mostanság a közönségnek?

A nyár folyamán az ország számos pontjára eljutottunk és személyesen is bemutattuk az új, Let This Love című albumunk dalait, melyet nagy szeretettel fogadott a közönség. Júliusban Vácott egy látványos lemezbemutató koncert show keretében mutattuk be az album új, és a tőlünk már jól ismert dalait.  Az őszre számos tervünk van, elsősorban egy újabb dalt és videoklipet mutatunk be a közönségnek, de több élőzenekaros koncertet is tervezünk. Emellett természetesen a színházi feladatokat sem fogjuk elhanyagolni.


A Nyári lányok legfrissebb slágere: Nem kell más

Megosztás facebookon