2020. augusztus 5.

Észlelések, avagy egy gondolkodó ember naplója

2014. november 28. 16:01 Szerző: Nikk

Szabadság, szerelem, S.O.S szerelem, 9 és fél randi, Made in Hungária és sorolhatnánk még azokat a filmeket, amelyekben Fenyő Iván színművészt láthatjuk bizonyítani. Iván most egy megdöbbentően őszinte könyvvel rukkolt elő, amely eredetileg nem is könyvnek készült.

Fenyő Iván ugyanis 2 évvel ezelőtt azért kezdett el laptopján írogatni, hogy rendbe szedje saját lelkét, gondolait, hiszen jó ideje rosszul érezte magát a bőrében. Az írás egyfajta terápiaként hatott rá, a közvetlen, filozofikus, inspiratív gondolatok pedig olyannyira izgalmasra sikeredtek, hogy végül megszületett a kötet. Az ilyen őszinte napló megírása jár némi veszéllyel, ám Iván azzal a céllal vállalta a kockázatot, hogy olvasói is rájöjjenek néhány dologra saját életükkel kapcsolatban, valamint jobb, tudatosabb emberekké váljanak.ivan-borito-latvany

„Mindenre figyelek. Ha nem figyelsz, akkor elveszel a világban. Akkor nem tudod megérteni azokat az üzeneteket, amelyeket kellene. Nem tudod, hogy miért vagy elveszve, egy idő után azt veszed észre, hogy elhízol, elhagy a feleséged, elhagy a barátnőd, kopaszodsz, nem szeretnek a gyerekeid, rosszul érzed magad, beteg vagy, nem látsz, nem hallasz, rákos vagy,  nem érzed jól magad a munkában. Eleged van az egészből, érzed, hogy valami nem oké. Ha nem figyelsz, nem vagy rendben, nem vagy tudatos, akkor elveszel.”- mondta Iván a könyv sajtótájékoztatóján.

A kötet által megismerhetjük a színész legintimebb titkait, amelyeket még családtagjai sem ismertek. Megtudhatod, hogy miként vélekedik a világról, mik járnak a fejében, és miként foglalkozik a spirituális világgal. A könyvet Fenyő Iván weboldalán érhetitek el kedvezményes áron, amelyet vagy kiszállítással, vagy pedig Budapesten vehettek át.

„Tudod, amikor ezt először elkezdtem írni, már nem volt mibe kapaszkodjak lelkileg. Nagyon magam alatt voltam. Nem éreztem jól magam, azt éreztem, nincs értelme az életemnek, és hogy egyáltalán nem vagyok boldog. Nem tudom, miért, ne kérdezd. Nem voltam a helyemen. Nem tudtam, mit tegyek. Szenvedtem. Fájt az Élet, de nagyon. Zsákutcába érkeztem. És kínomban nem tudtam már máshoz folyamodni, mint az íráshoz. Valahonnan az agyam leghátsó részéből egyszer csak megmentőként jött az ötlet, hogy írjam ki magamból a gondolataimat, úgyis szerettem régen írni. De most, egyfajta terápiás célzattal fogtam neki. És elkezdeni írni, írni, írni, írni. Kiírni. Mindent, ami jön. De mindent, ami bennem van. Hátha enyhülést találok. Hátha Utat találok. És találtam is. Rájöttem, hogy csodálatos dolgok, gyógyító meglátások és mély igazságok születtek meg sok helyen általam. És akkor kezdtem el először azon gondolkozni, hogy talán ezeket másokkal is meg kéne osztani. Hátha Nekik is kell a segítség. Hátha ők is épp szenvednek és küzdenek. Hisz ez mindenkivel megesik néha.” – részlet a bevezetőből.

Egy Észlelés Szabó Győző előadásában:

Fenyő Iván: Észlelések. Avagy egy gondolkodó ember naplója
244 oldal. Kedvezményesen a weboldalon: 2700 Ft‎.
Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2014.

Megosztás facebookon