2020. június 2.

Erotika, látvány és zene – Interjú a Casanova szereplőivel

2014. július 29. 17:35 Szerző: Nikk

Szombaton megrendezésre kerül az ismert velencei kalandor nőkhöz fűződő történetének zenés átirata, a Casanova Night Musical. Az előadásban olyan nevek tűnnek majd fel, mint Vastag Csaba, Vastag Tamás, Dér Heni, a Nyári lányok, Korcsmáros György, valamint Erdőhegyi Brigitta.

Casanova nők tucatjait bűvölte el, ám ő mindvégig az örök szerelmét kereste. Rock, pop és lágy dallamok, pikáns humor, látványos show elemek, és nem mindennapi tehetségek a velencei Esztrád VíziSzínház színpadán.

Olvasópróba
Olvasópróba a főszereplőkkel

A Nyári lányok gyerekkorukban a musicalek világában kezdték el karrierjüket, így hát nem csoda, hogy a rendező rájuk is gondolt a darab során.A Casanova című musical az ismert velencei kalandor nőkhöz fűződő történetét dolgozza fel egy látványos, zenés produkció keretein belül. Casanova minden nőben első, egyben egyetlen szerelmét keresi, amely megformálására Editet kérte fel Korcsmáros György, a musical rendezője.  Én egy nagyon titokzatos, szenvedélyes nőt alakítok majd, aki tartogat néhány meglepetést is a történet szempontjából. – kezdte a BuliStarnak Nyári Aliz.

Vastag fiúk
Újra egy színpadon a Vastag fiúk és a Nyári lányok

De nem a csajok az egyetlen testvérpáros az előadáson, hiszen a Vastag fiúk is szerepet kaptak a darabban. „A felkészülés során egy nagyon jó kis csapattá kovácsolódtunk össze a musical szereplőivel. A tesócsapat pedig ismét egy színpadon. Csabával és Tamással a kezdetektől fogva nagyon jól tudtunk együttműködni, hiszen ahogyan ők is, úgy mi is a maximumra törekszünk, szeretnénk a lehető legjobbat átadni a közönségünknek. Úgy gondolom, ez a színdarab egy újabb felejthetetlen közös élmény lesz mindannyiunk számára.” – árulta el nekünk Nyári Edit.

Király Béla
A koreográfiát Király Béla álmodta meg

„Már korábban megpróbálkoztam a Casanova Night Musicallel egy casting során, ám akkor nem került bemutatásra a darab. Idén azonban jött a felkérés, hogy legyek én az előadás koreográfusa. Azonnal igent mondtam, hiszen ez egy hatalmas megtiszteltetés a számomra.” – kezdte Király Béla koreográfus. „Hatalmas kihívás ez a musical, hiszen az erotikát és a sexust olyan szinten kell prezentálni a nézők felé, hogy az az ízlésesség határán legyen. Az egyik kedvencem Dér Heni dala, ami szerintem az egyik legerősebb jelenet lett, ugyanis korbácsokkal, kikötözéssel megfűszerezett szado-jelenetet láthatunk a színpadon. Formabontó előadás lesz, olyan, amilyen nem volt még Magyarországon. Korcsmáros György rendezővel kiválóan tudunk együtt dolgozni, és az énekesek, a színészek mind-mind nagy egyéniségek. Szerintem garantált a siker!” – mondta még a táncos.

Vastag és Brigi
Brigi angyalként tűnik fel a darabban

Casanova (vagyis Vastag Csaba) életútjából adódóan folyamatosan halmozza nőket, akikben az első szerelmét keresi igazából. Ennek a következménye lesz, hogy nehéz helyzetbe sodorja magát, és én megjelenek előtte, mint őrangyal, aki megpróbálja kiemelni az útvesztőből. Mint egy tanácsadó, klasszikus értelmében vett őrangyal tűnök fel hát, aki felső látáspontból próbálja megmutatni neki a helyes utat. Így látni fogja, hogy mi minek a következménye, miért került ide és tudni fogja az utat is.” – mondta nekünk két próba között lelkesen Erdőhegyi Brigitta, aki arról is mesélt, hogy miért járt Olaszországban a teljes stáb.

Velence
Olaszországban járt a stáb

„Ez egy koncentrált idő volt, sok mindent akartunk megcsinálni kevés idő alatt. Éjjel indultunk, de annyira inspirált minket az egész darab, hogy senkit nem zavart ez a feszített tempó. Nem azért mentünk, hogy pihenjünk. Együtt voltunk mindannyian, még jobban összeszoktunk, egy szóval jót tett ez az út a társaságnak,a lelkünknek, és a darabnak is. Mire hazaértünk mindenki úgy érezte, hogy majd összeesik, de senki nem bánta, mert így közösen ez egy nagy élmény volt nekünk.” – tette hozzá még a szőke énekesnő.

Casanova plakát
Augusztusban kétszer is a VíziSzínház színpadán a Casanova


Egy kis promó

Megosztás facebookon