2019. május 23.

Erőnek erejével: súlyemelés, gumikötél, hasazás

2014. április 15. 20:21 Szerző: Csé Zsé

A mai edzés főszereplői a súlyok és a gumikötél volt. Új gyakorlatok és eszközök segítenek legyűrni a zsírpárnákat.

A bemelegítést követően hasgyakorlattal indítottuk az edzést. A szokásos felülést néhány kg-os súllyal nehezítette Carter edző (Erdős Ádám). Emellett pedig a vádlit is erősítettük a hasgyakorlattal felváltva. Tehát: 30 felülés, majd 40X alapállásból lábujjhegyenállásba emelkedés, mindezt 3 körben. 

Majd a súlyemelés "örömeivel" ismerkedhettem meg. Az alkarokat is meg kell bizony erősíteni, így 4-4 kg-os súlyokkal végeztem a gyakorlatot.

Gyurma

Az Sxl Fitness and Gym az a hely, ahol ha sokan is vagyunk, mindig jut eszköz mindenkinek. Így hát a gumikötélből sem volt hiány. Első ránézésre egy barátságos kondikötélnek tűnt, de aztán a gyakorlatok végeztével, már nem is volt annyira jópofa. Csupán annyi volt a feladat, hogy ráálltam a kötélre, és egyenes testtartással, a karjaimat kellett felemelni úgy, hogy a felső kar, az alsóval derékszöget zárjon be. Fájdalmasan nehéz gyakorlat, főleg, ha egy másik gumiköteles gyakorlattal felváltva kell elvégezni. Ugyanis ebből 30 ismétlést kellett lenyomni, majd a másik feladatból szintán 30: alapállás, hogy mellkas előtt kinyújtva a karok, vállszélességben megfogni a gumikötelet és a azt kellett kihúzni oldalra.

Ma se maradt erőm másra, csak a pihenésre! De a kellemes fáradtságért legalább formában leszek. 

Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon