2020. március 29.

Egy hely az újrakezdéshez - Jó Pásztor Anyaotthon

2013. december 06. 13:01 Szerző: BuliStar

Sajnos sok gyereknek nem adatik meg az, hogy nyugodt legyen a gyermekkoruk. Rengeteg olyan bántalmazott anya él Magyarországon, akiknek menekülniük kell kisgyerekeikkel, mert lehetetlen élethelyzetbe kerültek. Nekik nyújt segítő kezet a Jó Pásztor Anyaotthon, ahol nyugodt körülmények között kezdhetik újra az életüket az édesanyák gyermekeikkel.

A BuliStar.hu, annak érdekében, hogy a nehéz sorsú anyáknak és gyermekeiknek boldogabb és szebb karácsonyuk legyen, adománygyűjtésbe kezdett a Jó Pásztor Anyaotthon részére. A jótékony akciónk sikeressége érdekében több hazai híresség is mellénk állt, hiszen számukra is fontos, hogy a nehéz sorsú gyermekeknek segíthessenek!

Mikulás napján ellátogattunk az otthonba, ahol sztárok lepték meg apróságokkal a gyermekeket, akik nagy örömmel fogatdák Müller Attillát, Larion Zoét, Young G-t, Csordás Tibit és Gyurcsík Tibit. 

Young G
Jó Pásztor Anyaotthon - Adománygyűjtés sztárokkal

Young G azonnal igent mondott nekünk, mikor megkerestük, hogy támogassa az adománygyűjtői akciónakt. "Felháborít, hogy anya és gyermeke ilyen körülmények között él!" - mondta kicsit mérgesen. Az X-Faktor felfedezettje, Gyurcsík Tibi gyorsan megtalálta a közös hangot a gyerkőcökkel. Tibi elmondta, hogy ő mindig megpróbál segíteni az embereken, még akkor is, ha ez nincs publikálva. Van, hogy egy-egy tányér ételt elvisz hajléktalanoknak. Müller Attila és párja, Larion Zoé is szívesen segítenek nekünk, hogy még boldogabb legyen az ünnep a gyermekeknek.

Rövid történet

1993-ban a Jó Pásztor Nővérek Kongregációja létrehozta első anyaotthonát otthontalan, bántalmazott anyukák és gyermekeik részére, lehetőséget adva, hogy egy biztonságos és támogató helyen újrakezdjék az életüket.

anyaotthon1

A fokozódó társadalmi, gazdasági problémák miatt 2004-ben létrehozták a 2. anyaotthonunkat. A két otthonban 80 férőhelyen, 28 családot tudnak befogadni.

anyaotthon4

Az otthonokban, empatikus környezetben, különféle támogató szolgáltatásokkal professzionális segítséget nyújtanak, az anyukáknak saját belső erőforrásaik felismeréséhez, használatához, annak érdekében, hogy képessé váljanak gyermekeikről önállóan gondoskodni, a szükséges feltételeket megteremteni.

anyaotthon2

Küldetésük

Anyaotthonainkba befogadják és segítséget nyújtanak nehéz szociális helyzetű, otthontalanná vált anyák és gyermekeik részére. Céljuk, hogy a gyermekek ne kerüljenek ki a családjaikból, támogatást kapjanak a fejlődéshez, növekedéshez, valamint az anyák megerősítése szülői szerepükben, képessé váljanak az önálló életvitelre.

anyaotthon3

Amiben segítenek

Segítséget nyújtanak a családoknak a konfliktuskezelésben, életvezetésben, szociális ügyeik intézésében, munkahelykeresésben. Támogatják az anyukákat iskolai tanulmányaik befejezésében, szakmaszerzésben, ennek érdekében együttműködnek különféle oktatási intézményekkel.

anyaotthon5

Figyelemmel kísérik a gyermekek testi, lelki, erkölcsi és szellemi fejlődését, különös tekintettel a veszélyeztetettségük megelőzésére. Ennek érdekében az anyukák számára is biztosítanak szolgáltatásokat, melyekkel megerősödhetnek saját szülői szerepükben, képessé válva a mindennapigyermeknevelési kihívások megoldására.

anyaotthon6

A családok, gyermekek számára rendszeresen szerveznek szabadidős programokat (kézműves és mese csoportok, kirándulások, nyári táborozás stb.)

 SEGÍTS TE IS ADOMÁNYODDAL!

jótékony

 Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!
Megosztás facebookon