2020. július 5.

Dolhai Attila vérbeli gentleman

2014. július 04. 17:00 Szerző: Boggi

Vajon a mai világban léteznek még a klasszikus értelemben vett, igazi úriemberek? Vagy ez az elegáns, mindig érzékeny és kedves, udvarias férfitípus kihalni látszik? Bár Dolhai Attilának sok szerepben kell helytállnia a színpadon, udvariassága nem csupán jelmez. Amikor legördül a függöny, kibújik aznapi karakteréből, egy dolog azonban nem változik: Attila kívül-belül igazi gentleman marad.

A Budapesti Operettszínház népszerű színésze, Dolhai Attila nem csak jóképű és tehetséges, de a végletekig maximalista. Ez nem csupán azt jelenti, hogy próbálja mindenből a legjobbat kihozni. Fontosnak tartja, hogy mindig tisztelettel és odafigyeléssel forduljon környezete felé. Attila vérbeli úriember, legyen a színpadon, vagy otthon családjával, barátaival és kedvenc Gentleman whiskey-jével.

 dolhai atilla

„A gentleman szó hallatán a legtöbben rögtön egy makulátlan megjelenésű, sármos férfira asszociálnak. Számomra az úriemberség egy sokkal hétköznapibb dolog, és elsősorban nem a külsőségeken múlik. Én a nagylelkűséget és a tiszteletet párosítanám a fogalomhoz, nekem ez jelenti azt, hogy valaki igazi úriember” – osztotta meg véleményét Dolhai Attila.

 dolhaiatilla2

A színész úgy érzi, hogy ezt a mentalitást nagyban köszönheti neveltetésének, vagyis szüleinek, akikre példaképként tekint. Édesapja legfontosabb elveit, amelyek mentén ő is éli a mindennapjait, így fogalmazta meg a művész:

„Mindent otthonról hozunk. Mutass követendő példát, és add tovább a gyermekeidnek azokat az értékeket, amelyeket a szüleidtől kaptál. Legyél segítőkész, amikor csak teheted, jótékonykodj!” – mondta Attila, aki maga is számtalan karitatív célú eseményen vesz részt, hol futócipőt húz, hol pedig hangversenyen lép fel.

 dolhai

„Nem az különböztet meg minket, hogy milyen szerepet töltünk be a társadalomban. Mindegy, hogy például pincérként egy whiskeyt töltünk ki a bárban, vagy éppen a színpadon elakadó hangú színészt segítjük ki súgóként. Az az apró kedvesség, tisztelet, odafigyelés számít, amivel embertársaink felé fordulunk. Mindenki előtt ott áll a lehetőség, ugyanis meggyőződésem, hogy ez egy életstílus, ami valójában független az anyagi háttértől. Olyan dolog, amely belülről fakad, és csakis rajtunk múlik” – tette hozzá a színész.

dolhaia

Még egy baráti jó tanács a gentlemanek whiskey-jének megalkotójától, Jack bácsitól: Tarts mértéket az alkoholfogyasztásban! 

dolhaiatilla3

Megosztás facebookon