2019. május 20.

Búvárként is megállja helyét Dér Heni - interjú az énekesnővel

2014. július 29. Szerző: Nikk

A Megasztár egykori felfedezettje közel 10 év közös munka után hagyta el a Sugarloaf zenekart az év elején. Heni azóta megállás nélkül pörög, gőzerővel dolgozik első szólóalbumán és koncertjeivel bejárja Magyarországot.

Szorgos munkájának pedig meg is van az eredménye, hiszen idén már a Legjobb női előadó kategóriájában jelölték a Viva Comet-en.  A lány a közelmúltban hagyott egy kis időt magának és párjával együtt nyaralni utazott.  Interjúnkban mesél a pihenésről, az eljegyzésről és azt is elárulja, hogy mit gondol a Sugarloaf új énekesnőjéről, Nkuya Sonia-ról.

Dér Heni nyaral
Az Adriai-tengernél pihent

Nemrég a sok munka után végre pihenhettél egy kicsit. Merre jártál és hogy érezted magad?     

A Krk Szigeten jártunk az Adriai-tengernél, imádom Horvátországot és nagyon kötődöm a tengerhez. Feltaláltuk magunkat, felfedeztük a környéket, sokat fürödtünk, grilleztünk, borozgattunk. Szeretek dolgozni, de jó volt végre egy picit kikapcsolni. A második héten elvégeztünk a párommal (Vincze Gábor) a búvár tanfolyamot is, és ezzel is jól fel tudtunk töltődni. A nagy pörgésben egy picit le tudtam nyugodni.   

Láthatjuk, hogy tényleg folyamatosan pörögsz. Amikor lazíthatsz, akkor az aktív vagy a passzív pihenést részesíted előnyben?   

Ez nagyon változó, hiszen attól függ, hogy kivel vagyok. Nyilván, ha családdal vagyok, akkor muszáj passzívan pihenni. Ha pedig a párommal vagyok, akkor pedig általában aktívan töltődünk fel. Most is több alkalommal is kocogtunk a parton.         

Dér Heni eljegyzés
Boldogan mondott igent

Párod a közelmúltban hivatalosan is eljegyzett. Tudjuk, hogy fontosak számodra a hagyományok. Milyen volt maga az esemény?

Megható volt, nagyon szép. Nagyon jól sikerült és a közel 100 főből mindenki nagyon jól érezte magát. Gábor kikérte a kezem a szüleimtől, apukám pedig könnyezett közben.  Azonnal igent mondtam. Felhúztuk egymás ujjára a gyűrűt, emellett kaptam egy órát tőle, én pedig a páromat egy karkötővel ajándékoztam meg. Volt húsleves, rengeteg sült hús és sok más helyi jellegzetesség. Persze volt pálinka is, amelytől mindenkinek jó hangulata kerekedett és egészen reggel hatig mulattunk.

Viva Comet
Sonaival a Viva Cometen

Bár eleinte úgy tűnt, hogy Gubik Petra érkezik a helyedre a Sugarloaf frontasszonyaként, ám végül Sonia lett a banda új énekesnője. Mit szólsz hozzá?

Sok sikert kívánok nekik, ami eddig sem volt másként. Beszélgetünk sokat, főleg amikor találkozunk. A Viva Comet-en is jó volt velük egy kicsit beszélni, velük nevetni. A Sugarloaf közönsége azonban nagyon kritikus, így szerintem dolgozniuk kell saját dalokon és saját lemezen, amelyen Sonia is mint társszerző működik közre. Akkor kiderül, hogy milyen vele az új Sugarloaf és hamarabb elfogadhatják őt is.

Megosztás facebookon