2020. augusztus 5.

Bakancskoptató!

2014. május 08. 13:44 Szerző: Nikk

Hullan Zsuzsa Bakancskoptató című könyve egy hihetetlen kalandot mesél el. A színésznő 49 évesen 49 napon át gyalogol az El Caminón, hogy élete minden egyes esztendejéért zarándokoljon.

Vajon mi késztet arra egy elismert, tehetséges színésznőt, hogy neki vágjon egy zarándokútnak? Miket él meg egy anya, egy feleség, egy nő egy efféle kaland során? Miben látja másként a világot az átéltek után? A válaszok itt rejlenek, ebben az elgondolkodtató, szórakoztató és különleges könyvben. Hullan Zsuzsa vállalkozott erre a nem mindennapi utazásra, tapasztalatait pedig egy izgalmas, elgondolkodtató könyv formájában adja át a közönségnek. A Bakancskoptató bemutatójára szerda délután került sor a Vígszínházban, amelynek színpadán 1992 óta bizonyít a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetettje.

bakancskoptató

A bemutatón a szerzővel beszélgettünk a könyvéről:

Honnan jött az ötlet az úthoz és ehhez a könyvhöz?       
15 éve már, hogy Attila barátom révén a kezembe akadt az amerikai színésznő, Shirley MacLaine könyve. És amint elolvastam, éreztem, hogy egy nap, amikor lehetőségem nyílik rá, én is elindulok majd egy ilyen útra. Hát közel 10 évet kellett rá várni, de sikerült.

Kiknek ajánlja a könyvet? 
Mindenkinek. Mindenkinek, akinek gondolatai vannak a fejében. Aki vágyik arra, hogy kérdések jöjjenek föl benne, akinek vannak már kérdései és válaszokat szeretné rájuk megkapni. Aki szeretné jobban megismerni önmagát. Aki szeret utazni, világot látni. Aki szeret, vagy nem szeret gyalogolni. Aki fiatal, aki idős. Bárkinek és mindenkinek. Ez egy olyan út, ami túl azon, hogy konkrétan szól nagyon sok mindenről. Azokról a megpróbáltatásokról, amiről ez a sok-sok kilométer nyújthat, és amiket az ember megél és átél alattuk. Ezentúl, szól még nagyon sok minden másról: egy kicsit rólam is, egy kicsit egy emberről, egy kicsit egy anyáról, és egy feleségről. Azokról a dolgokról, amik engem foglalkoztattak, és foglalkoztatnak. Ezek nagyon konkrét dolgok most, de általános ez az egész, így pedig tényleg mindenkinek nagyon tudom ajánlani!

„Ahogy szállnak felettem az évek, egyre jobban sajnálom, hogy fiatalabb koromban nem voltam elég kíváncsi, türelmem sem volt meghallgatni az öregek történeteit. Most bezzeg szívesen belekucorodnék dédnagyapám vagy nagymamám ölébe, és hagynám, hogy meséljenek.” (Idézet a könyvből)

Hullan Zsuzsa: Bakancskoptató
301 oldal. Ára: 3499 Ft.

Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2014.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel.
Csatlakozz közösségünkhöz 
Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon