2020. augusztus 10.

Az alvilág csapdájában - A sötétség után

2014. június 12. 15:00 Szerző: Nikk

Jurányi Zsolt a gengszterből lett író. Az egykori alvilágban jártas férfi most is rálát erre a közegre, ám ma már igyekszik kimaradni belőle. Szereti, ha átverik, és ezt nem is hagyja revans nélkül, ám barátai a leglehetetlenebb időkben is számíthatnak rá.

Az író feje lágya benőtt az eltelt idők során, és manapság már a legkisebb dolgoknak is nagyon tud örülni. Annak idején abban a bizonyos nagyvilági létben élt, ám mikor bajba került, rájött, hogy senki sincs mellette. Úgy gondolja egyszer vége lesz ennek a világnak, és akkor azt mondhatja, hogy megváltozott, de addig is marad neki az írás. És milyen jó, hiszen így tarthatjuk kezünkben a legújabb könyvét, az izgalmas és fanyar humorral teli: Az alvilág csapdájában – A sötétség után címmel.

A sztori szerint Kántor Alex hat évet húz le a börtönben, és mikor kiszabadul onnan, egy teljesen más alvilágba tér vissza. Várja őt csapatába Keszthelyi, akik uralja ezt az egész világot, és aki nem áll be a sorba, azt kivonja a forgalomból.  Kántor elhagyja a várost, és Bicskén teremti meg a maga kis gengszterbirodalmát, ahol kuplerájt és kocsmát üzemeltett. Egy nap azonban ismét kattan a bilincs a karján…

jurányi zsolt: az alvilág csapdájában

A könyv bemutatójára szerda délelőtt került sor az Alcatraz szórakozóhelyén. A szerzővel a sajtótájékoztató után beszélgettünk:

Honnan jött a második könyv ötlete?

A kiadótól kerestek meg, hogy jó lenne egy valós könyv erről az egész megtörtént, meg nem történt világról. Innen indult ez az egész. Úgy gondoltuk, hogy jó lenne, ha az embereknek lenne egy rálátása erre a világra, ami igenis létezik. Az első könyvet sokan szerették, de abban sem volt benne minden. Így jött a második kötet.

Kiknek ajánlanád a második kötetet?

Igazából nem tudok mondani egy konkrét korosztályt, vagy konkrét célközönséget, mert általában kimondhatjuk azt, hogy nagyon színes az olvasótáborom. A legtöbben talán a 18 – 28 év közötti lányok vannak, de vannak tanárnők, jogászok, orvosok, idősebbek és olyanok is, akik benne voltak ebben a világban. Összességében kiknek ajánlanám ezt a könyveknek? Nagyrészt azoknak ajánlom, akik benne voltak ebben a világban, vagy pedig azoknak, akik sosem jártak benne, de mégis úgy gondolják, hogy érdekli őket, hogy mi zajlik ott és miként.

Milyen visszajelzésekre számítasz?

Bízom a sikerben, mert akik olvasták, azt mondják, hogy ezt még többen fogják olvasni, mint az első könyvem. Egyre nő a közönség, folyamatosan többen vagyunk. És akik olvassák, ismerik, azok ajánlják másoknak is. Vannak olyanok, akik ismerősök által találnak a közösségi oldalamra, és megnézik, hogy mi is ez, aztán meglepődnek, majd rájönnek, hogy ez érdekli őket. Ha csak a számokból indulunk ki, például a facebook oldalamon is, akkor vannak jó reményeink, mert sok olyan ember van, aki nem is tud rólam, eszébe se jut a könyv, és mégis ott ragad!És persze bízunk benne, hogy azok is meg lesznek vele elégedve, akik az elsőt olvasták.

„Nyolc lövést kaptam a Hungária körúti felüljárón, amelyből három egy átlagembert simán elvitt volna az örök vadászmezőkre, az én szívós testemet azonban nem tudta legyőzni, és alig három hónappal az eset után, gyógyulttá nyilvánítottak a rabkórházban.”

Jurányi Zsolt: Az alvilág csapdájában – A sötétség után
Eredeti ár:  3 499 Ft Kedvezményesen a kiadónál: 2 624 Ft‎
Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2014.

Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on

Megosztás facebookon