2020. augusztus 5.

Agapé – A feltétel nélküli szeretet

2013. december 18. 18:35 Szerző: BuliStar

Marcelo Rossi Atya Agapé című könyvével lekörözte Paulo Coelhot is!

Marcelo Rossi atya nem mindennapi alakja a Katolikus Egyháznak. Tömegeket képes megmozgatni, bárhová is megy, bármibe is fog. Agapé című könyvét – a görög eredetű szó az isteni szeretetet jelenti a keresztényeknél – másfél év alatt mintegy 7,5 millió példányban adták el. Ezzel megdöntötte honfitársa, Paulo Coelho rekordját, sőt rendkívül rövid idő alatt, egyetlen este 24 ezren vásárolták meg a művét. Rossi atya könyvének bevételéből egy 100 ezer fő befogadására alkalmas templomot építtet. Az Agapé magyarul a XXI. Század Kiadó gondozásában jelenik meg.

Agape

„A szeretet nem külső, ránk erőltetett kényszer. Emberi mivoltunk sajátossága. A szeretet lelkesíti, azaz lélekkel tölti meg az emberi létezést. A szeretet értelmet ad az életnek. A görögök háromfajta szeretetet különböztettek meg: erószt, filiát és agapét. Erósz a leginkább földhözragadt és a legjátékosabb. Filia a barátság. És agapé az isteni. Az a szeretet, amely nem vár viszonzást. Tiszta. Önzetlen.”

Erről a szeretetről ír Marcelo Rossi atya, a brazil Karizmatikus Megújulás katolikus mozgalom fő alakja. A szerzőt a Financial Times 2003-ban „Brazília egyik legbefolyásosabb embereként” aposztrofálta, hihetetlen népszerűségét televíziós és rádiós szereplésein kívül a vasárnapról vasárnapra a hatalmas raktárházhoz hasonló São Pauló-i templomában csaknem tízezer hívő előtt megtartott szenvedélyes, zenés-táncos igehirdetéseinek köszönheti. Közvetlenségével rengeteg fiatalt tudott a vallás irányába terelni, és ugyanilyen közvetlenséggel fordul Agapé című könyvében is az olvasóhoz. Könyvét 12 nyelvre fordították le, és több millió példányban kelt el.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!
Megosztás facebookon