2019. május 27.

A Lotus versenyezni hívta Bende Adriennt

2014. július 16. 15:00 Szerző: Boggi

Az angol sportautó gyártól, a Lotustól kapott meghívást Bende Adrienn, hogy próbálja ki a cég legújabb Lotus Elise versenyautóját, a legendás Forma 1-es pályán, Spa-Francorchampsban.

Az angol cég vezetői a Lotus Ladies Cup futamain figyeltek fel a magyar versenyzőnőre, hiszen Adrienn a szezon első két futamát Oscherslebenben (DTM betétfutamok) megnyerte.

 bendeadri1

„Nagyon nagy élmény volt ezen a versenypályán a Lotus meghívására részt venni az angol és az európai Lotus bajnokság egy-egy futamán. Profi versenyzők ellen küzdöttem, itt volt például Martin Donelly, a Lotus korábbi Formula 1-es pilótája, aki csak egy hellyel előzött meg az időmérőn, ő a harmadik lett, én a negyedik” – mesélte büszkén Adrienn.

 BendeAdriennMartinDonelly2

Aztán a versenyek minden képzeletemet felülmúlták, mind a három futamon a 4. lettem, ráadásul a másodikon úgy, hogy az utolsó körig én vezettem, igaz ekkor hatalmasat hibáztam, kimentem egy boxutcán keresztülhajtásos büntetésre, amit nem is nekem mutattak a versenybírók, ezért visszacsúsztam a negyedik helyre, de így is csak három gyári versenyző előzött meg. Azért azt hiszem a Lotus gyár vezetőinek bizonyítottam, hogy egy csinos hölgy is lehet olyan gyors, mint a profi pilóták.” – tette hozzá a 2006-os Miss Universe Hungary győztese.

 bendeadri2

„Az új 220 lóerős Lotus Elise nagyon tetszett, remélem nemsokára mi is ilyeneket használunk majd a Lotus Ladies Cup versenyein.” – fejezte be mosolyogva Bende Adrienn.

 BendeAdriennMartinDonelly

Eredmények:

Lotus Cup UK:

1 órás verseny:  kategória 4. hely (27 autóból) összetett 17. hely (50 autóból)

 bendeadrien3

FIA Lotus Cup Europe:

1.verseny: 4. hely (8 autóból) összetett 25. hely (41 autóból)

2.verseny: 4. hely (8 autóból) összetett 27. hely (41 autóból)

Megosztás facebookon