2019. március 26.

A BALATON SOUNDON csak ribancok vannak?

2016. július 14. 14:02 Szerző: Szabó Á

Az elmúlt napokban minden hír arról szólt, hogy a Balaton Soundon az egyik fellépő zenekar öltözőjében eszméletlenül találtak három lányt. A cikkek alatti kommentek jelentős része arról szól, hogy a lányok biztos szexet akartak és egyébként is ribancok. Tényleg ez az igzaság? Tényleg minden lány kurva, vagy ribanc, aki a Soundon bulizik?

2016 júliusában ünnepelte a Balaton Sound a 10 éves évfordulóját. A Sziget Fesztívál árnyékában hamar a magyar fesztíválok legjobbja lett. Ennek talán az elsődleges oka, hogy a Soundon bulizni olyan mint egy egy hetes nyaralás. Reggel későn kelés a tegnapi buli után, délelőtt napozás a Balaton parton, ebéd után kezdődik már az alapozás, este buliiiii. De miért is baj ez? Miért irigykedik mindenki erre? Azt gondolom, mi magyarok az elmúlt évtizedek alatt elfelejtettünk ÖRÜLNI. A napi gondok, a gyerekkorból hirtelen felnövés, annak tudata, hogy tőlünk pár száz kilóméterre az emberek nyugodtabban és kényelmesebben élnek. Itthon azt látjuk, hogy egy réteg hirtelen, adott esetben munka nélkül nagyon gazdag lett, míg a társadalom többi része, sokkal, de sokkal nehezebben tartja fent a megszokott életszínvonalat.

balaton_sound_2016_feszt02És akkor minden évben megrendezik a Soundot. Rendszeresen részt veszünk a Sound fesztíválon. A fiatalok itt önmaguk lehetnek. Felelőtlenek és boldogak. Igen van egy olyan fiatal réteg, aki azt gondolja, kell egy hét önfeledt boldogság. Ez egy vízparti fesztivál. Ami automatikusan magával hozza, hogy az embereken, hogy nincs sok ruha. A pasik kipattintott bronzbőrrel, a csajok mikronyi bikiniben, és élvezik a fesztívál (és egyéb élvezetek) adta zenei boldogságot. És milyen meglepő alkoholt fogyasztanak. Sokat. Ezen az egy héten. Az év többi napján tanulnak, vagy dolgoznak és megpróbálják megélni a szürke hétköznapokat. A Soundon mindenki valaki. Mindeki egy kicsit más akar lenni. Egy kicsit oda akar tartozni a boldog felső tízezerhez. Miért fújjolunk, ha azt halljuk, hogy vannak olyan fiatalok, akik szexelnek egymással? Miért fordulunk el, ha azt látjuk, hogy lányok szépek és szexik, a pasik kigyúrtak. Nekünk is ott van a lehetőség.

balaton_sound_2016_feszt03

A Soundon igenis jó dolog a VIP részbe lenni. Másnak lenni. Nagyon fontosnak lenni. És jó dolog a tízezres tömegben egyszerre csápolni, tombolni. És ami a legérdekesebb a Soundon mindenki jó kedvű. Élvezi ezt az egy hetet. A Soundon a fiatalok nem bántják egymást. A sármos pasik elcsábítják a szexi csajokat. Miért ne tennék? A Sound kicsit a XXI. századi Woodstock.

balaton_sound_2016_feszt04

Szörnyű dolog, ami a három lánnyal történt (vagy szerencsére nem történt meg). De ezért ők nem felelősek. A Sound adta egy hét önfeledt örömben szerettek volna találkozni a SZTÁRokkal és elfogadták a meghívást. Lehet, hogy szexelni is akartak. A gond, a megbocsáthatatlan bűn, az az amit a zenészpár tett, akár önmaguk, akár mások segítségével. Bemocskolták és megerőszakolták a Sound önfeledt boldogságát. Mióta kikerült a médiába a hír, a Sound nem lesz ugyanaz. Eddig is figyeltek a fiatalok arra, hogy senki se tegyen semmit az italukba. De a SZTÁROK azért voltak ott, hogy boldogságot adjanak. Hogy eggyek lehessünk a fesztíválon. A fiatalok bíztak bennük, hiszen értük vannak ott. De most már ez a szép álom szerte foszlott. Most már a fiatalok nem fognak önfeledten bemenni a backstage-be, hogy autogramot kapjon kedvencétől, mert lehet hogy a kínált pezsgővel az élete is megváltozik. A Soundon eddig a biztonságot, mostantól itt is a bizonytalanságot kell megélni. 

Csak remélni tudjuk, hogy az áldozatok túl tudják tenni magukat ezen a szörnyűségen. Csak remélni tudjuk, hogy a 11. Balaton Sound ugyanolyan önfeledt buli lesz mint eddig. Mert kell egy hét önfeledt boldogság.  

Megosztás facebookon