2020. június 1.

5 ok, amiért a férfiak megcsalják a párjukat

2014. február 13. 18:01 Szerző: Randiguru

A megcsalásnak sokak szerint van egy egyszerű magyarázata, amit akár sztereotípiaként is kezelhetnénk. Főleg a hölgyektől halljuk sokat ezt a mondatot, mely szerint a legtöbb férfi csak a szexre hajt, más nem is érdekli őket.

Ez ennél lényegesen bonyolultabb kérdés. Megpróbáltam pontokba szedni a pro és kontra érveket az állításról, illetve arról, hogy mit tapasztaltam, láttam a környezetemben. Hogy mi is megcsalás igazi oka? Itt van az öt legjellemzőbb!

Egy dolgot érdemes leszögezni, a megcsalás nem tisztességes dolog. Ez még akkor is igaz, ha nem  tudjuk pontosan, hogy mi számít megcsalásnak, hiszen mindenkinek más és más. Sokan már azt sem tartják elfogadhatónak, ha partnerük - csak gondolatban - mással kerül közelebbi kapcsolatba, míg néhányan a szexet is elfogadhatónak tartják egy harmadik személlyel, persze csak bizonyos esetekben. Ez is volt az oka annak, hogy én kizárólag a szexről, a dugásról, a behatolásról kívánok beszélni, és mivel a kósza kufircokkal főként a férfiakat azonosítják, így csak a férfiakról.

1. Ha már kihűlt egy kapcsolat

A legtöbb félrelépő férfi azzal védekezik, miután kiderült a félrelépése, hogy otthon nem kap meg mindent az ágyban, amire vágyott. Szerintük ez nem jelenti azt, hogy nem szeretik a párjukat, pusztán az idők során megváltoztak a szexuális igényeik, ezért nekik máshol (is) kell keresni a kielégülést. Az ilyen férfiak azt mondják, hogy ez pusztán a szexről szól, tehát nincsen benne semmi érzelem.

megcsaláselhidegül

Egy rossz kapcsolaton a megcsalás biztosan nem segít

DE!

Egy kapcsolat - tartson is az bármilyen régóta - mindig megújítható. Nem hiszem, és nem gondolom, hogy egy szeretetre, szerelemre, vagy éppen bizalomra alapuló kapcsolatban egy ilyen fontos kérdést nem lehet megbeszélni. Persze van olyan, hogy nem lehet, de akkor az a kapcsolat már tulajdonképpen nem is létezik, még akkor sem, ha a gyerekek, a közös hitel, vagy a másoknak való megfelelés még ideig-óráig összetartja a kapcsolatot.

2. Csak a férfiak képesek rá

Népszerű, elterjedt vélemény, hogy csak a férfiak képesek arra, hogy érzelmek nélkül szexeljenek valakivel, míg a nők erre alkatilag képtelenek, tehát nem is akkora baj, hogy a férfiak lépnek félre, hiszen ha egy pasi lép félre, akkor az egy egyszeri alkalom volt, ami vagy kiderül, vagy nem, viszont ha egy nő, akkor annak már van egyfajta érzelmi háttere is.

megcsalásálmodozás

A féfi az egyetlen állat, aki képes arra, hogy a legjobb helyzteben is elégedetlen legyen, no meg a nő!

DE!

Mivel egy heteroszexuális aktushoz kell (legalább) egy férfi, illetve (legalább) egy nő, ezért maradva a fenti analógiánál, ebben az esetben is fennáll annak a veszélye, hogy a másik nő komolyabban gondolja azt az éjszakát, mint a férfi, aki csak egyszerű kalandot látott a történetben. Tanulság: jobb az ilyet előre tisztázni, de jobb meg sem csinálni!

3. Bizonyítani akarnak - főként maguknak

A férfiakban is benne van a bizonyítási kényszer, nekik is fontos, hogy mit gondolnak róluk a másik nem képviselői. Még abban az esetben is, ha boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élnek, és a párjuktól mindent megkapnak. Ez jobb esetben kimerül abban, hogy a pasis estéken idegen nőkkel flörtölnek, rosszabb esetben az ilyen esték vége egy laza egyéjszakás kaland lesz. A férfi - ha nincs komolyabb lelkiismeret furdalása - elégedett, sőt még az is lehet, hogy a párkapcsolata is jobb lesz, hiszen magabiztosabb lesz - főként az ágyban -.

megcsalásflört

Valakinek egy laza flört is elég, van aki pedig tovább megy

DE!

A nők se hülyék, ha egy kicsit is ismerik a párjukat, akkor cirka kettő percen belül fog feltűnni nekik, hogy megváltozott a viselkedése, máshogy ér hozzá, vagy esetleg tényleg jobb lesz a szexuális teljesítménye. Csak nagyon kevés férfi képes arra, hogy elvonatkoztasson egy kalandtól, ez főként akkor igaz, amikor csak néhány óra telik el a félrelépés és az asszonnyal való találkozás között. Mivel a szeretőjével a legtöbb férfi másképpen beszél, nem tud az agyuk elég gyorsan átállni, ami igen feltűnő lehet.

4. Mert ezt látják

A rossz példa ragadós - szokták mondani - és éppen ezt a hatást használják fel a férfiak az egyértelműen elítélhető félrelépés megmagyarázására. "Már a nagyapáink is ezt csinálták", "nézz csak végig a történelmen", "a nők már évszázadok óta elviselik ezt".

megcsalásgeneráció

A hülyeség apáról fiúra száll

DE!

Kedves férfiak! Aki a fenti mondatok bármelyikét kiejtette már a száján, az egyrészt szégyellje magát, mert egy szánalmas majom, másrészt pedig végigaludta az elmúlt 150 évet. Nő emancipáció, meg ilyenek. Tudod a nőknek már választási joga is van, sőt egyetemre is járhatnak. És szerencsére már csak akkor viselnek el bármit is, ha ők akarják, nem kell egy hűtlen ember mellett leélni az életüket.

5. Mert egyszerűen beléjük van kódolva

Itt térhetünk vissza az alapmondathoz, mely szerint a férfiakat kizárólag a szex érdekli, ezért is lépnek félre, hiszen nekik ez nem érzelem, ahogyan az sem vált ki érzelmet belőlük, hogy ezzel a másiknak fájdalmat okoznak. Természetesen működnek olyan kapcsolatok (mindig is működtek és mindig is működni fognak), ahol a kölcsönös félrelépés egyfajta járulékos dolog, de nem gondolom azt, hogy ezt normális párkapcsolatnak, házasságnak lehetne nevezni, de persze erre is van már megfelelő szava a modern társadalomnak: nyitott házasság. Mintha attól, hogy kreálunk valamire egy kifejezést, már rögtön elfogadható lenne. Nem társadalmilag (hiszen az ember hányszor kényszerül falazni egy ismerősének), hanem emberileg. És itt van az igazi probléma.

megcsaláskakas

A fordított helyzet nem is olyan egyszerű

DE!

Ha a férfiak belegondolnának abba, hogy mit éreznének fordított esetben, akkor lehet, hogy a megcsalások, félrelépések jelentős része meg sem történne. Könnyű legyinteni egyet a másik fájdalmára, de a sajátunk elképzelése elrettentő lehet. Ha azt tapasztaljuk, hogy belegondolva a fordítottjába, nem érzünk semmit, akkor megint csak az a helyzet, hogy ez már nem egy párkapcsolat, hanem egy kígyóuborka, vagy egy pizzás doboz, vagy bármi, de nem szeretet, nem partnerkapcsolat.

megcsalássms

Hogy megcsalod-e a párod, az a te dolgod, de után érhetnek kellemetlen meglepetések

Neked is van tapasztalatod a témában? Megcsaltak, vagy te léptél félre? Várjuk leveled az info@bulistar.hu e-mail címre, a jelige még mindig: randiguru!

Üdv, a Randiguru

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

 
 


Megosztás facebookon