2020. június 1.

5 ok a válásra

2014. január 21. Szerző: Randiguru

Bár a statisztikák szerint nem kell a magyarokat ösztönözni a válásra, de úgy gondoltam, hogy érdemes összeszedni a legelterjedtebb indokokat a hazai válásoknál. A lista nem feltétlenül okoz meglepetéseket, de érdemes nem csak az okokon elgondolkodni, hanem az odavezető úton is .

1. Hűtlenség

Nem hinném, hogy ezt az indokot bárkinek is magyaráznom kellene. Amikor valamelyik házaspár rájön arra, hogy partnere félrelép sokszor a válás mellett dönt. Érdekes azonban, hogy minél hosszabb ideje tart egy házasság, a felek annál jobban tolerálják az esetleges félrelépéseket. Egy dolgot azonban meg kell értenie annak, aki félre akar lépni, hogy minden kiderül. Előbb, vagy utóbb de a mai világban már szinte lehetetlen eltitkolni a dolgokat. Már többször leírtam, de nem árt ezt a dolgot ismételni.

valashutlenseg

2. Alkoholizmus

Magyarországon népbetegség az alkoholizmus. Egy dolgot nem fognak fel azok, akiknél a piálás már mindennapos. Mégpedig azt, hogy nem csak a saját életüket teszik teljesen tönkre, hanem a közvetlen környezetükét is. Ha egy alkoholista a függőség miatt ráadásul elveszíti a munkáját is, a családi problémák még hamarabb jelentkeznek. Előbb, vagy utóbb a legtöbb alkoholbeteg agresszívvá válik. Érdekes az is, hogy sok nő, akinek a férje alkoholista, annak ellenére sem hagyja ott, hogy nap, mint nap atrocitások érik. Kialakul egyfajta függőség, ami azt eredményezi, hogy a nő élete részévé válik, hogy gondoskodnia kell a férjéről. Ettől érzi fontosnak magát. Ezt természetesen, mivel én még nem éltem át, nem tudom megítélni, de sajnálni tudom őket. Tanácsolni pedig csak azt tudom: rázzák le magukról a terhet, mert nem éri meg.

valasalkoholizmus

3. Munka alkoholizmus

Ez nem sokban különbözik a klasszikus alkoholizmustól, hiszen egyfajta függőség ez is. A munkamánia régen főként a férfiakra volt jellemző, de mára ezt a területet is elérte az egyenjogúság. Fontos megjegyezni, hogy a munka alkoholizmus a kezdetekben akár hasznosnak is tűnik, hiszen a legtöbben ilyenkor azt a magyarázatot adják, hogy csak azért dolgoznak olyan sokat, mert a családjuk jövőjét kell biztosítaniuk. Ezt részben meg lehet érteni, de hozzá kell tenni azt is, hogy miután elhagy az asszony, mert túl sokat dolgozunk, ráadásul viszi magával a gyereket is, akkor a hajunkra kenhetjük a pénzt, meg az anyagi biztonságot, mert egyedül maradtunk.

valasmunkaalkohol

4. Társas magány

Sokan nem értik ezt a kifejezést, pedig egyre jellemzőbb manapság a házasságokban. A lényege az, hogy bár nincs különösebb konfliktus a kapcsolatban és nincsenek hullámvölgyek, de különösebben boldog pillanatok sem. A házaspár egymás mellett él. Nem osztják meg egymással  problémáikat, a bánatukat, egyszerűen azért, mert magukról is pontosan tudják, hogy fordított esetben őket sem érdekelné a másik baja. Az ilyen kapcsolatokat a még kiskorú gyerekek tudják egy ideig konzerválni, de egyébként halálra vannak ítélve.

valastarsasmagany

5. Rossz szex

Bizony, bizony. Lehet, hogy nem tesz tönkre egy 30-40 éves házasságot a rossz szex, de tudomásul kell venni, hogy minden ember kiegyensúlyozott párkapcsolatához elengedhetetlen a jó szex. Ez természetesen mindenkinek mást jelent, de alapvető szükségletei mindenkinek vannak. Ha ezeket nem elégítik ki, akkor nagyon hamar máshoz fog menekülni és rögvest az első pontnál találhatjuk magunkat.

valasrosszszex

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon