2020. június 1.

5 ok a házasságra

2014. január 20. 18:35 Szerző: Randiguru

A házasság intézménye sokak szerint nem a XXI. század emberére lett kitalálva. Nem mondható el, hogy drasztikusan csökkenne a házasságok száma, annak ellenére, hogy a válási adatokat próbálják egyre elkeserítőbbnek beállítani. A legtipikusabb okokat próbáltam összeszedni a házasságra, szám szerint ötöt.

Hazánkban a 2000-es években 1000 házasságra 562 válás jutott. Ez valóban borzasztó arány, de közel nem Magyarországon a legrosszabb a helyzet. Belgiumban például a házasságok háromnegyede válással végződik. De ne beszéljünk a válásról, hiszen sokkal szebb téma az esküvő. Általánosságban elmondható, hogy van néhány kiemelkedő ok, ami miatt az emberek házasságot kötnek, ezeket próbáltam nektek összeszedni. Azt gondolom, hogy nem feltétlenül baj az okkal való házasodás, de mindenképpen magunkba kell néznünk a döntés előtt. Hiszen nem mindegy, hogy a partnerünk, akivel az életünket tervezzük leélni számunkra a nagy Ő, vagy éppenséggel egy pótlék, aki jókor volt jó helyen. 

Mert vele szeretnéd leélni az életedet

Minden kétséget kizáróan ez a legmegfelelőbb indok. Itt nem merülhet fel az érdekkapcsolat. Azonban ezzel az indokkal sem árt vigyázni. Nem mindegy, hogy a házasulandó pár mennyi ideje él együtt, illetve egyáltalán egy háztartásban élnek-e az esküvő előtt. Érdemes vigyázni arra, amit már sokan megtapasztaltak, miszerint a szerelem miatt kialakuló rózsaszín köd egy idő után eloszlik. Ezt mindenki tudja, mégis sokan nem várják ki ezt az idő, és túl korán beleugranak egy házasságba. Semmiképpen nem akarok személyeskedni, de a sztárok között számtalan példát találhatunk erre és nem is kell ehhez Hollywoodba menni.

hazassagbuli

Jó buli a házasság, csak a szervezést éld túl!

Mert jó buli

A lagzi jó buli, az esküvő is tulajdonképpen, de az esküvő megszervezése nem az. Nagyon nem. Aki csak azért akar belevágni egy házasságba, mert jó buli az esküvő, azt el kell keserítsem. Persze az este maga felejthetetlen, de előtte legalább fél év kemény munka, hogy minden rendben menjen a nagy napon. Ha van annyi pénzed, akkor ez persze fizethetsz egy hivatásos szervezőnek is, de ha már megteheted ezt is, akkor minek az esküvő egy jó bulihoz? Simán tarts egy óriási bulit a családnak és a barátoknak. Egyébként ha érzelmi oka is van a házasságnak, akkor mindenképpen érezd jól magad, hiszen szerencsés esetben ez egyszeri alkalom az életedben, próbáld meg miden pillanatát kiélvezni.

Mert fontos számotokra

Nem csak a vallásos emberek számára fontos a házasság. Sokan azt állítják, hogy ez csak egy papír, de én azt gondolom, hogy ez a legkevésbé sem így van. A házasság egy nagyon mély elköteleződés, egy olyan döntés, amit nem lehet csak úgy, egyik pillanatról a másikra viszavonni. Ha valakikivel összeházasodsz, akkor nagy valószínűséggel nem teszed meg vele, hogy egy jelentéktelen veszekedésnél összepakolsz és otthagyod. Sokkal nagyobb felelősséggel tartozol a párod iránt, hiszen onnantól te állsz hozzá sok szempontból a legközelebb. Persze ezek a dolgok nagyon szubjektívek, mindenki másképpen érzi, de bármennyire is ostorozzák a házasságokat a sok válás miatt, érdemes volna elgondolkodni azon, hogy mennyivel több kapcsolat ér véget szakítással, mint ahány házasság válással.

hazassagtarsadalom

Egy ilyen képtől nem csak a társadalom, de a nagyszülők is megnyugodnak

Mert a társadalom még mindig ezt várja el

Ez még annak ellenére is igaz, hogy egyre többen nem tartják fontosnak a házasság intézményét. A legjobb példa erre a gyerekvállalás, hiszen ha egy pár sétál egy babakocsival, akkor szinte mindenki azt feltételezi, hogy egy házaspárt látunk, holott ez közel sem igaz. Arról nem is beszélve, hogy a házasságon kívül született gyerekek esetében az apának el kell ismernie hivatalosan, hogy az övé a kisbaba, ami szerintem borzasztóan megalázó, mondjuk legalább már nem hívják őket fattyúnak, mint a középkorban. Valljuk be, ez is valami.

hazassagkislany

A legtöbb kislány az apukájával házasodna, szerencsére kinövik. Persze más álmaik is vannak az esküvővel kapcsolatban

Mert kislány/kisfiú korod óta erre vágysz!

A legtöbb kislány álmodozik arról, hogy csodálatosan szép fehér ruhában sétál az oltár elé, karonfogva az apukájával és lesz hintó, meg világraszóló ünnepség. Vannak olyan nők, akik partnertől függetlenül szervezik meg az esküvőjüket és csak arra várnak, hogy képbe kerüljön egy férfi, aki ebben az esetben egy lélegző ATM, és adja a pénzt az esküvőhöz. Na jó, meg ki is mondja az igent.

Üdv, a Randiguru

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon