2020. február 28.
Keresés

B the First az A38 Tetőteraszán

Elektromos gitár, torzítók, effektek, vocoder, lendület, zeneiség. Egy felsorolásban talán így lehetne meghatározni azt a nem várt és elsöprő hatást, amit egy B the first koncerten kap a közönség! Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar jazz és könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó muzsikusa. 2011-ben Barna, Péterfi Attila, basszusgitárossal alapította önmegvalósító formációját, ehhez csatlakozott Kottler Ákos, dobos. Az első nagylemez hanganyaga Barna saját szerzeményeiből állt, és angol nyelven szólaltak meg a dalok. 2014. május 9-én jelent meg a zenekar második nagylemeze, Mi ez a kupleráj? címmel, ezen a korongon már többségében magyar nyelvű dalok hallhatóak. Illetve Barna mellett szövegíróként többen közreműködtek: Varga Livius (Quimby), Egyedi Péter (Óriás), Péterfi Attila (B the First), és Fecske András István. A lemez megjelenése után rögtön elkezdte játszani a Petőfi rádió Aztán miért…című dalukat.

Két klippel lepte meg közönségét Pély Barna - Exkluzív interjú

A legutóbbi United ballada 10 évvel ezelőtt hódította meg a slágerlistákat, most pedig ismét egy lassú nóta, a Veled Vagyok egyedül videoklipjével rukkoltak elő Pély Barnáék. Barna ráadásul a B the First formációjával is kijött egy szöveges videóval.

Kiderült ki lett az ország legjobb sulizenekara

A B the First! - Kié a legjobb sulizenekar? döntősei igazi sztárokként léptek a Magyar Színház színpadára. Őrjöngő tömeg, sikoltozó tini lányok, villogó vakuk, minden adott volt a fergeteges shown.

Újult erővel nyitja kapuit az OLD MAN's PUB!

Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelye az OLD MAN's pub megújult és szemtelenül olcsó lett!

Titokban összeházasodott Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna és Galambos Dorina tíz év után örök hűséget fogadott egymásnak.

Garami Gábor elhagyta az országot!

Ha csak néhány nap erejéig is, de kiszabadult a szürke hétköznapok fogságából a Class FM műsorvezetője! De vajon miért a Galambos Dorinával, Pély Barna és Bebe trióval indult útnak? S miért Máltát választották úti célul? Most kiderül!

Íme a BuliStar TOP 5 akusztik feldolgozása!

Az MR2, avagy a Petőfi Rádió 2009 óta készít akusztikus felvételeket, ahol a magyar popzenekarok, előadók bizonyíthatják tehetségüket.