2018. július 18.
Keresés

Egy whiskey-s hordó kilenc élete

A Jack Daniel’s üzemeiben a legapróbb részletekre is ügyelnek, így az alapanyagok mellett a hordók minőségére is odafigyelnek. Nem bíznak semmit a véletlenre, Jack bácsi idén 150 éves lepárlójában a Tennessee whiskey például olyan saját gyártású hordókban érlelődik, amelyekért sorban állnak a szeszesitalgyártók. Gondoltad volna, hogy a világ legfinomabb rumjai, tequilái mind-mind a Jack Daniel’s-nek köszönhetik különleges ízvilágukat?

Így változott meg Kiss Ádám

Mindannyiunk életében vannak meghatározó korszakok, amelyekre mindig nosztalgiával gondolunk vissza. A népszerű stand upos, Kiss Ádám főiskolásként hip-hop koncerteken csápolt bőgatyában, és legvadabb kosaras korszakában Michael Jordan fanatikusként még a mester képmását is a hátára varratta. Ma már egyre gyakrabban érzi úgy, hogy kezd megkomolyodni.

Dupla évfordulót ünnepel az amerikai whiskey gyártó

140 millió dolláros beruházással bővíti lynchburgi Jack-Daniel’s üzemét a Brown-Forman. Két új hordóház épül, amellyel tovább növeli a cég a kapacitását. Az idén 150 éves lepárlóban kizárólag saját készítésű hordókban érlelődnek a whiskey-k, és az évente 600 000 hordót készítő üzem is kerek évfordulóhoz érkezett, 70 éves fennállását ünnepli.

Frank Sinatrára is emlékeztek Jack bácsi születésnapján

Idén lenne 100 éves Frank Sinatra, ezért Jack bácsi hagyományos születésnapi partiján az Öreg Kékszeműt is köszöntötték a hazai sztárok. Kettejük különleges kapcsolata pedig remek alkalmat kínált Gáspár Lacinak, Nyári Aliznak és Editnek, Lolának és az Animal Cannibals-nek, hogy egy-egy dallal a swing nagymestere előtt is tisztelegjenek, majd egy óriási képeslapon üzenjenek az amerikai legendáknak.

A Hooligans egy whiykey-s üvegből is hangszert csinál!

Igazi rock’n’roll arcokhoz híven bolygatták fel a Fesztiválköztársaságot a Hooligans tagjai. Csipáék azt vallják, egész életük egy fesztivál, s ha már a Szigeten voltak, meglátogatták az amerikainak kedvenc whiskey-ének standját, ahol pillanatok alatt mindent a feje tetejére állítottak.

Fekete Laci és Mádai Viven rekordkísérletre készül?

Fekete Laci újra megmutatta, hogy neki egy hölgyet a nyakába venni gyerekjáték, még úgy is, hogy közben egy óriási méhkaptárt emelget.

Az Animal Cannibals whiskey-ért bármire képes!

Hiába az uborkapakolás és a hamburgert is szinte felégető lelkesedés: az Animal Cannibals tagjai alulmaradtak a Jóban Rosszban színészeivel szemben. A kannibálok ugyan mindent elkövettek, hogy a Szigetre kitelepült, örökifjú legenda, Jack bácsi feladatait sikeresen teljesítsék, Csillagkút lakóinak előre eltervezett taktikája – Juhász Adri jenga szakértelme és Kembe Sorel főzőtudománya – garantálta az elsöprő győzelmet.