2019. február 20.
Keresés

Hobo életmű koncert 2019

2019. március 30.-án többórás koncertet ad Hobo a Budapest Arénában.

Folytatódik a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat

A Várkert Bazárban 1961 és 1984 között működött a Budai Ifjúsági Park, röviden Ifipark, amely zenés-táncos szórakozóhelynek indult, később a magyar rock fellegvárává vált.

Hobo és Bandája - Vadászat

1984-ben jelent meg Hobo Vadászat albuma, amelyet maga Aczél György elvtárs cenzúrázott, és ezzel meg is átkozott. Így történt meg az, hogy semmilyen rendszerben nem kapott támogatást a korong.

Hobo Jim Morrison Doors est – Amerikai ima

Földes Hobo László teljes pályáját végigkíséri Jim Morrison emléke. A sajnálatosan korán elhunyt énekes és költő, a Doors együttes frontembere már a Hobo Blues Band legelső koncertjein jelen volt dalaival. Később Hobo zenekarával, majd szólóban albumokat készített, hogy magyarul is eljuthassanak az emberekhez az amerikai banda számai.

Hobo – Vadászat 30 éves jubileumi koncert

Érdekes sajátossága a könnyűzenének, hogy a komolyzenével ellentétben az eladók a legfontosabbak, maguk a művek a háttérbe szorulnak. Aminek nyilván az is oka, hogy viszonylag ritka a hosszabb lélegzetű, összefüggő alkotás – a lemezekről néhány dal sokáig élhet a hallgatókban, a többit rendszerint gyorsan elfelejtik.

Hobo és Bandája: Ez csak rock and roll koncert

A Hobo Blues Band (vagy a kezdőbetűkből rövidítve HBB) magyar blues rock együttes, amely 1978-tól 2011-ig működött. Az együttes Földes László „Hobo" alapító tag becenevéről kapta a nevét. Kezdetben The Doors-, Jimi Hendrix- és The Rolling Stones-számokat játszottak, majd saját stílusuk is ezt a hangvételt vette át, amely blues rock, rock and roll, hard rock és tradicionális blues elemekből áll.

Hobo és Bandája, 30 éves a Vadászat jubileumi koncert

"Azt hittem, hogy rosszul látok, hova lettek a vadászok?"

Óbudai Nyár 2014

Koncertekkel, kiállításokkal, gyerekprogramokkal, színházi előadásokkal idén is vár mindenkit az Óbudai Nyár!

Hagyomány és megújulás jellemzi az idei Művészetek Völgyét

24. alkalommal rendezik meg idén július 25. és augusztus 3. között Magyarország legrégebbi összművészeti fesztiválját, a Művészetek Völgyét. Az idén új helyszínekkel bővülő és technikailag is megújuló fesztivál 10 nap alatt közel 1000 programot és 1500 fellépőt kínál.