2019. május 27.
Keresés

Eurovíziós Dalfesztivál 2015 - Svéd győzelem, Boggie 20. lett

Mans Zelmerlöw svéd énekes nyerte Heroes (Hősök) című dalával a 60. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton késő este rendezték Bécsben. A Magyarországot képviselő Csemer Boglárka Boggie Wars For Nothing című számával a 20. helyen végzett.

A Dal 2015: A Leander Rising nyerte az Akusztik versenyt

Nagyot ment a Leander Rising a Dal 2015 akusztikus versenyében. Már az elődöntőt is toronymagasan vitte összesítésben. A vasárnap éjfélkor zárult döntőt végül magabiztosan nyerte a jól hajrázó Antal Timi és a Spoon előtt. Leanderék 14 572 szavazattal 43,26%-os szavazati aránnyal lettek az elsők, míg Antal Timi 33,45%-kal a második és a Spoon 10,76%-kal a harmadik helyen végzett.

A Dal 2015: Ők bizonyíthatnak a döntőben

Szombaton sor került A Dal 2015 második középdöntőjére, ezáltal pedig kialakult a döntő mezőnye. A fináléra február 28-án kerül sor, így hát kiderül, hogy ki képviseli hazánkat a 60. Eurovíziós dalfesztiválon.

A Dal 2015: Zorán lesz a második középdöntő fellépője

A döntő előtti utolsó adásához, a második középdöntőhöz érkezett A Dal, melynek extra fellépőjeként Zorán áll színpadra az MR Szimfónikusokkal szombat este.

Gyermekei is kampányolnak Oláh Gergőért

Oláh Gergő gyerekei, látva, hogy milyen sokat készül apukájuk A Dal szombati középdöntőjére és mennyire fontos neki A tükör előtt című száma, kérték szüleiket, hogy hadd segítsenek a kampányolásban. Gergő mindenképpen csak egy pozitív üzenetű, kedves akcióba szerette volna bevonni a kicsiket, így született meg ez az aranyos kampányfotó.

A Dal 2015: Pierrot megalázta a New Level Empire-t

Tegnap este sor került A Dal 2015 első középdöntőjére. 9 produkció kapott lehetőséget arra, hogy másodszor is színpadra állhasson a műsorban és megküzdjön a döntőbejutásért.

Dér Heni: „Minden kapcsolatban vannak problémák, hullámvölgyek!” (interjú)

Dér Heni akárcsak tavaly, idén is versenybe szállt A Dal-ban. Az Ébresztő nem jutott tovább a középdöntőbe, de 2014 Legfittebb Énekesnője máris leforgatta a szám fülledt, fekete-fehér klipjét. Henivel beszélgettünk Pierrotról, a klipforgatásról, a közönség visszajelzéseiről, no és azokról a bizonyos gátlásokról is.

Változtat a koreográfián Mujahid Zoltán

Mujahid Zoli hétfő óta lázasan készül a szombati középdöntőre. Sok pozitív kritikát kapott, ami nagyon megerősítette, de a középdöntőn még többet szeretne nyújtani, mint eddig.

Antal Timi: „2018. 8. 8-án lesz az esküvőm”

Antal Timi és vőlegénye, Kiss Sanyi lázasan készülnek a Valentin-napra. A Gozsdu Udvar antik piacán kalapokat és gyűrűket nézegetve, összebújva idézték fel legemlékezetesebb szerelmes pillanataikat. Sőt, már az esküvő időpontját is kitűzték.

Boggie: "Én nem azért zenélek, hogy ismert legyek" (interjú)

Csemer Boglárka, avagy Boggie 2013 végén vált igazán ismertté Parfüm című videoklipjével, amely eredetisége miatt több milliós nézettségre tett szert. Boggie nemzetközileg is nagy népszerűségnek örvend és most A Dal című műsorban bizonyít legújabb szerzeményével. Beszélgettünk az énekesnővel.

Nemzetközi ismertségre tett szert a Karmapolis

A Karmapolis zenekar elsődleges célja A Dal 2015-be való jelentkezéssel a top 30-ba kerülés volt és hogy megmutathassák magukat az élő show-ban. Ezt a céljukat már túl is szárnyalták, hiszen a zenekar a szombati középdöntős fellépésére készülhet. Arra viszont nem is gondoltak, hogy külföldi rajongókat szereznek majd és rengeteg pozitív visszajelzést kapnak Magyarország határain túlról is.

A Dal 2015: Hétvégén jön az első középdöntő

Lezárultak az elődöntők, így most szombaton már az első középdöntőjével jelentkezik A Dal 2015. A héten is nagyon színesnek ígérkezik a műsor, hiszen olyan nagyszerű előadók dalait hallgathatjuk újra, mint Antal Timi, Csemer Boglárka „Boggie”, a Karmapolis, Mujahid Zoltán, a New Level Empire, a Pankastic!, a Spoon, Szabó Ádám, és Tóth Vera.

Dirty Dancing turné Bécsben

A 80-as évek egyik sikerfilmje, a zene- és a táncőrületet elindító Dirty Dancing a romantika, a tánc és egy személyes történet ötvözete. Az első filmes Emile Arnoldino talán maga is csodálkozott az elemi erejű lelkesedésen, hiszen a filmjében levő szükséges pluszt, ellenállhatatlan vonzerőt és a tömeghisztériát nem magyarázza sem a forgatókönyv, sem a rendezés.

Eros Ramazzotti koncert Bécsben

Ramazzotti Róma délkeleti külvárosában, a Cinecittàban született és nevelkedett. A zene már tinédzserként érdekelte. Először az 1981-es Castrocaro zenei fesztiválon tűnt fel, ahol Rock'80 című dalával a döntőbe jutott. Ezt követően Milánóba költözött, hogy beindítsa karrierjét.

A Dal 2015: Kialakult a középdöntő mezőnye

Végéhez ért A Dal 2015 elődöntői, ezzel pedig kialakult a középdöntők mezőnye. A harmadik elődöntő legtöbb pontszámát a Parfüm című szerzeménye által nemzetközi sikerre szert tevő Boggie gyűjtötte be.