2019. február 20.

Világhírű zenekarral készített közös lemezt a Söndörgő

2018. április 28. Szerző: Szabó Á

Április utolsó napjaiban jelenik meg a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band új lemeze, a Szikra. Szinte példátlan, hogy ilyen rangos zenekar ilyen mélységű együttműködésre kérjen magyar zenekart.

A két együttes kooperációját az Amsterdam Klezmer Band kezdeményezte, ami egy évvel ezelőtt közös próbákkal kezdődött, majd az amszterdami Bimhuisban és a Budapest Ritmo-n léptek fel közösen. A közös lemez anyagát Hollandiában vették fel.
sondorgo
A két zenekar áprilistól nyár végéig közös európai turnéra indult, első állomásként a Balkan Trafik fesztiválon Brüsszelben mutatkoztak be. Májusban főként Hollandiában lépnek fel, majd Franciaország, Ausztria és Németország következik. A magyar közönség SZIGET világzenei színpadán augusztus 12-én láthatja őket itthon illetve a Söndörgő szempontjából hazai pályán, Szentendrén augusztus 17-én a balkáni tematikájú Csocsek Fesztiválon is lesz egy közös fellépés.
 
A tamburazenekar találkozása a klezmerrel olyan különleges kollaboráció, ami mindkét zenekar számára nagy kihívás volt. Egyszerre 12 zenész áll a színpadon, az album 12 számából pedig mindegyik egy-egy zenekari tag saját szerzeménye. A Söndörgő korábban már készített egy közös lemezt Ferus Mustafov macedón szaxofonistával is, ez tehát a második kollaborációban készült lemezük.
Megosztás facebookon
Legnépszerűbb cikkek

Új dallal indítja 2019-et Dua Lipa

2019. január 29. 11:56

Az összes hír megtekintése