2020. február 24.

Vastag Csaba koncert DVD-t jelentet meg novemberben!

2014. október 25. 13:10 Szerző: BuliStar

Az idei karácsonyra kiváló ajándék lehet Vastag Csaba első élőzenekaros lemezbemutatójának DVD-je azoknak, akik imádják az énekest.

Csaba gyermekkorában kíváncsian figyelte a rock nagyágyúit. Fiatalkorát a zenének és a táncnak szentelte, most pedig ő áll a világot jelentő deszkákon. Egy énekes életében a lemezbemutató koncert nagy mérföldkő. Vastag Csabát az utóbbi négy évben sokan elkísérték az útján, melyen a közösen létre hozott értékek kiemelt fontossággal bírnak. A 2013 december elején megjelent Conecto című nagylemeze igazi zenei csemege, kalandos kirándulás az emberi kapcsolatok megannyi ösvényén. A közben platina lemezzé érett album lemezbemutatója  2014. március 1-jén volt a Syma Csarnokban. A teltházas megabulit lézer show és óriáskivetítők színesítették. Nem meglepő módon az énekes teljesen „bejárta” a színpadot, és természetesen a nézőtéren, a közönség soraiból is énekelt néhány dalt.
vastagcsaba_dvd01
A professzionális zenészekből álló zenekar stílusosan szintén a Conecto nevet viseli.  Tagjai, Dandó Zolika (gitár), Gyöngyösi Gábor (billentyűk), Kolta Gergő (basszusgitár), Németh Viktor (gitár), a „Metronóm”-ként is emlegetett dobos, Szentmihályi Gábor (Michel) és a vokalisták, Ambrus Rita és Farkas Zsófi nem szűkölködtek a virtuozitásban. A crossover műfaj kedvelőinek örömére a koncert fényét emelte a Miss Orchestra Sinfonica (The Most Beautiful Orchestra in the World) szimfonikus kísérete.
vastagcsaba_dvd0
Az új dalok ebben a zenei környezetben különös fényt kaptak. A „Megküzdök érted” dinamikája, a „Vendég” bohókás játéka, a „Papírlapok a szélben” romantikája, vagy a régi dalok közül a „Menedék” eufóriája magába szippant. A „Törékeny világom” akusztikus gitár akkordjai, a „Szállj!” elemi ereje, az „Őrült éjjel” elsöprő erotikája új színben tüntetik fel az egyébként is igen sokoldalú énekest. A koncert DVD-n összesen 22 dal kapott helyet.
 
Népes a fellépők sora. Akik megjelentek Csabával a reflektorfényben, mind nagyon kedves barátai, pályatársai, sőt részben rokonai. Itt nem csak az öccsére, Tamásra gondolunk, hanem Mészáros Árpád Zsoltra és Nagy Feróra is. A filmen látható és hallható Danics Dóra, Kenéz-Radics Gábriel, Kocsis Tibor, Oláh Gergő, Rakonczai Viktor és Závodi Gábor is, akik Csaba meghívására boldogan vettek részt a fergeteges hangulatú örömzenélésben.
 
A DVD november 3-án jelenik meg a Magneoton kiadónál, de addig is egy exkluzív werkfilm a koncert előkészületeiről és részleteiről:

Megosztás facebookon