2018. május 27.

Thai boxszal készül nagykoncertre a Karthago

2013. december 09. 23:27 Szerző: AnnMarie Forrás: RedLemon

Szigeti Feri, a Karthago együttes oszlopos tagja már javában készül a december végi nagykoncertjükre. A rock legenda 64 éves kora ellenére remekül néz ki, elmondása szerint fittségét a thai boxnak köszönheti.

A zenekar alapítója hetente háromszor boxkesztyűre cseréli gitárját, és a felgyülemlett stresszt az edzőteremben vezeti le. Már középiskolás korában beleszeretett az öklözésbe, a thai boxszal azonban csak pár éve ismerkedett meg.

karthago1

„Sokkal izgalmasabb és változatosabb, mintha a futópadon és a taposógépen izzasztanám magam. A többiekkel keményen osztjuk egymást, megy a bunyó rendesen, az edző sem kímél bennünket. Persze ez csak az edzésnek szól, a termen kívül mindenki nagyon jóban van egymással” – mondta el a rock egyik elefántja.

 karthago2

Szigeti Feri nem fél attól, hogy összeszed egy sérülést a nagy koncert előtt: előfordult már, hogy törött karral zenélt, de ha kell, akár monoklival is közönség elé áll.

 karthago4

A Karthago gitárosa idén ünnepelte 64. születésnapját, de – ahogy mondja – sem a lelkén, sem pedig a testén nem érzi az idő múlását. „Azért is edzek rendszeresen, mert amellett, hogy a thai box kikapcsol és oldja a stresszt, remekül karban tartja a testemet. Így meg sem kottyan, amikor a húrok közé kell csapni és akár két órán át kell zenélni a színpadon.”

 karthago3

Az energia pedig elkél, hiszen a PeCsa december 21-én vendégül látja a Karthagót: a zenekar nagykoncertet ad a legendás szórakozóhelyen. Ott, ahol már számtalanszor felléptek, és ahol beállították, és azóta is tartják a szabadtéri nézőszám rekordot. „A Petőfi Csarnok különleges helyszín a zenekar életében, így ismét nagy öröm, hogy itt állhatunk a rajongók elé. Gőzerővel készülünk a két órás bulira, és aki ismeri a Karthagót, az tudja: soha nem szobrozunk egy helyben. Bemozogjuk a színpadot, ami felér egy zúzós edzéssel.”

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon