2018. december 13.

Sztárok a kürtőskalácsról

2013. szeptember 13. 14:25 Szerző: FReni

Lélekmelengető fahéj és vanília illattal csábított a Gundel teraszon megrendezett sajtótájékoztató, ahol a Vitéz Kürtős által szervezett I. Kürtőskalács Fesztiválról, Budapest legínycsiklandozóbb és legillatosabb rendezvényéről tudhattunk meg érdekes részleteket.

„Süsd magad!” - Avagy ismerd meg a kürtőskalács sütés fortélyait elnevezésű eseményen szó szerint égett a sztárok keze alatt a munka. A parázs forrósága most azonban inkább a barátjuk, mintsem az ellenségük volt a hűvös őszi napon.

A tájékoztatót az Indygo zenekar énekes-szövegírója Járási László kezdte meg, majd Keleti Andrea, Keresztes Ildikó, Antal Tímea, a Balkán Fantik és az Indygo zenekar többi tagja is mesélt a kürtöskalácshoz fűződő élményeiről, valamint a két főszervezőt András Tündét és Bálint Gáspárt kérdezte az alapötletről, a fesztivál céljáról és a fellépőkről. 

I. Kürtőskalács Fesztivál Sajtótájékoztató
I. Kürtőskalács Fesztivál Sajtótájékoztató

"A fesztivál elsődleges célja a kürtőskalács, mint hungarikum népszerűsítése lesz, eredeti, hagyományos készítési  módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása. Azt szeretnénk ,hogy ha gyakorlatilag bárki meg tudná tanulni, hogy kell kürtöskalácsot készíteni."- árulta el András Tünde.

A fesztivál csúcspontjaként az előzetesen 50 regisztrált csapat, a titkos Vitéz Kürtős recept alapján maguk készíthetik el kürtőskalácsaikat, bepillantást nyerve ezáltal a sütés kulisszatitkaiba, hogy közösen állítsuk fel a "Kürtőskalács egyszerre sütés rekordját". 

A "Sirítsd és pirítsd a saját kalácsod!" jelmondattól  felbátorodva a jelenlévő sztárvendégek bemutatták  kalács készítő tudományukat, és elárulták személy szerint nekik  melyik a kedvencük.

Mi biztosan ott leszünk!

Megosztás facebookon