2020. augusztus 5.

Szólóban folytatja Szolnoki Péter!

2014. május 04. 10:28 Szerző: Nikk

A Bon-Bon együttesből ismert előadó kívül belül átalakult, sportol, egészségesen él. A szóló karrierjét építgető énekes a tudatos megújulás mellett egy önálló albumot is kiad. De vajon mit tartogat még a tarsolyában?

Szolnoki Péter teljesen megújult formában jelenik meg újra a nagyközönség előtt. Öröm ránézni, rengeteget változott, egészséges életmódra váltott, sokat sportol és a reformétkezés elkötelezett híve lett, mindez már első ránézésre is látszik rajta.

„Eljött az ideje, hogy az egész életem átformáljam, és olyan dolgokat helyezzek előtérbe, amikre fiatalabb koromban csak legyintettem. Nekem is fontos, hogy ahogy múlik az idő, tükörbe nézvén egy egészséges, boldog ember nézzen rám vissza. A sport az életem részévé vált. Itt ne csupán a maratonra, és hatalmas súlyok emelgetésére gondoljunk. Egészséges úgy is lehetsz, hogy néha például leteszed az autót és helyette biciklizel vagy futsz” – mondta az előadó.

szolnoki péter

Szolnoki Péter szóló albuma május 30-án jelenik meg, mely ránézésre rendkívül komoly, ám ha betesszük a lejátszóba, egészen mást kapunk, mint amit a borító alapján vártunk. „Őszintén be kell vallanom, csak csodálom Tom Jones energiáját és pajkosságát, ami életkora ellenére is jól áll neki. Szerencsére odabenn megvan bennem az a fiatalos, lendületes bolondság, amivel sok-sok évvel ezelőtt elkezdtem a pályát. Az új cd-m zenei anyaga friss, vidám, ám a dalszövegekre már nem ezt mondanám, úgy érzem, hogy sikerült sok mindent elmondanom általuk, amit a világból fontosnak tartok. Ezután nem meglepő, hogy a borító és a zene hangulata eltér egymástól. A borítón egy komoly férfit látsz, a zenében lendületeset, míg a szövegekben talán mondhatom azt, bölcset. Ez Szolnoki Péter 2014-ben” – folytatta az énekes.

A Bon-Bon együttesből ismert előadó ’Follow Me’ című lemezén 12 új felvétel kapott helyet. A korongon tíz szerzemény angol nyelvű, de mellettük két dal magyar verziója is helyet kapott. További érdekességként, a 2013. év jazz-énekesnőjének hangja is felcsendül az egyik dalban: Hajdu Klára és Péter az Open Your Eyes című közös szerzeményüket éneklik. 

A Fly Bird című felvételt Balázs Elemér alkotta, a korong másik tizenegy dalát azonban Péter szerezte, aki több hangszeren is játszik az albumon, így a lemez valóban teljesen saját alkotás, mind a zeneszerzést, mind a kivitelezést illetően.

A stílusok igazán ízlésesen lettek egymásba fűzve, hiszen a funk és a jazz remekül megférnek egymás mellett, s mivel Péter mindkét műfajban igazán otthon érzi magát, végeredményként egy vitathatatlanul igényes és kellemes hangulatot kapunk az idén 20. jubileumi koncertjére készülő művésztől.

Az énekesnek minden energiára szüksége is lesz, hiszen új lemeze mellett idén már húsz esztendeje ismerjük Szolnoki Péter munkásságát, melynek alkalmából az előadó egyszeri és egyedi módon szeretné ötvözni a múltat és jövőt. Különleges, egész estés nagykoncert keretein belül mutatja be eddigi munkáját és új lemezét. Az est különleges meglepetés vendégekben sem szűkölködik majd, és ahogy Pétert ismerjük, még egy Big Band sem okozna meglepetést a színpadon ezen az estén.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. 
Csatlakozz közösségünkhöz 
a Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon