2018. május 25.

Rubik-kocka és párkapcsolat – új klipet forgattak Maszkuráék

2014. május 28. 11:07 Szerző: Gyöngyvér

Az idén 40 éves Rubik-kocka főszereplésével forgatott klipet a Maszkura és a Tücsökraj. A Sok a lépés című vidám, játékos hangulatú párkapcsolati témát boncolgató dal videójában a híres kocka nemcsak a kézben, hanem pólókon és övcsatként is feltűnik.

Sok a lépés címmel vadonatúj dallal és videóklippel jelentkezik a Maszkura és a Tücsökraj. A sajátos humoráról és szellemes dalszövegeiről ismert 2007-ben alakult zenekart mi más, mint a szerelem ihlette meg.

„Az új dalunk a párkapcsolati nehézségekről és a játszmákról szól, de a hangvétele vidám, ezért szórakoztató videót akartunk hozzá forgatni, amelynek a képi világa visszaadja ezt a fajta játékosságot. Mivel egy párkapcsolatban a felek állandóan megpróbálják egymást megfejteni, arra jutottunk, hogy ezt a viselkedést népszerű és színes logikai játékokkal hozzuk párhuzamba. A Twister és a Ki nevet a végén? társasjátékok mellett a Rubik-kockára esett a választásunk. Ironikus módon a Rubik-kocka idén ünnepli a 40. születésnapját, de mi erről nem tudtunk, amikor megszületett a klip ötlete. A videó elején olvasható idézet mégis az első szakkönyvből származik, amely a bűvös kockáról szólt, de olyan, mintha a szerelemről írta volna valaki” – mondta Kertész Csaba, a Maszkura és a Tücsökraj gitárosa.

A Sok a lépés című új dalt élőben először június 7-én, szombaton este hallhatja a budapesti közönség az óbudai Kobuci Kert árnyas fái alatt. A buli ingyenes lesz, ezért ajánlott mindenkinek, főleg azoknak, akik még valamilyen oknál fogva nem ismerik a cilinderes Maszkurát és csapata egyedi, jellegzetes stílusát. „Az új dal ősbemutatóján kívül más meglepetésekkel is készülünk a koncertre. A két tavalyi tagcsere után a zenekarnak új, egységes hangzása van. A fiúkkal minden eddigi lemezünkről játszani fogjuk a közkedvelt slágereinket, de áthangszereltük szinte a teljes repertoárt, így három stílus, a funky, a hip-hop és a soul dominál majd ezen a szabadtéri koncerten” – tette hozzá Kertész Csaba

maszkura

A Maszkura és a Tücsökraj koncertje június 7-én, szombaton 20 órakor kezdődik az óbudai Kobuci Kertben. A belépés pedig, mint említettem már, ingyenes.

 Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon