2020. január 29.

Remeték lettek a rocksztárok

2014. november 19. 13:53 Szerző: Nikk

Természetesen cseppet sem kell komolyan venni a We Are Rockstars srácait, hiszen csupán egy klip kedvéért dobták félre a „szex, drog, rock’n’roll” életérzést. Az Ő vagy én című dal 90-es éveket megidéző videójához egészen a Bükkig meneteltek a banda tagjai.

A We Are Rockstars-tól megszokhattuk a különleges megoldásokat, így most sem kell csalódnunk bennük. A legújabb klipet MGYL, avagy Szőke Barna rendezte. „Szerintem senkinek sem fog elsőre lejönni. De ez nem is baj, végül is ez egy klip, nem egy film. Inkább a dalról szól, mint a történetről.” – kezdte a rendező. A klip valójában csak egy összefoglalója, egyfajta végkifejlete az előzményeknek, nem más, mint egy meggondolatlan döntés következménye. A zenekar elvonultan él, a természetben, a maguk kis világába fordulva, szektaként. A lány (akit Erdős Viki alakít) belecsöppen ebbe a kis világba, idegenként és ártatlanul, és természetesen több zenekartagot is kiszemel magának, mint potenciális szeretőt, de nem teheti, hisz idegen, nem ebből a világból való. Így kapcsolódik a számhoz a történet, miszerint el kellene végre döntenie a lánynak, hogy kit is választ majd a végén, de ez nem történik meg, a zenekar pedig megelégeli a hezitálást, és a végén »visszaküldi« abba a világba, ahonnan érkezett.” – tette még hozzá.

Hogyan is kapcsolódnak össze a neonfények és a vidéki életérzés? „Mindenképp szerettem volna valami trükköt, amiről lehet beszélni, találgatni, mi az, és igyekeztem ezt a történettel összekapcsolni. Hát így lettek ezek a világító neonbigyók, amik jelzik, hogy a lány nem erről a világról való, és birtokában van egyfajta mágiának“ – magyarázta MYGL.

A dal angol és magyar szöveggel is elkészült. A banda tagjai pedig cseppet sem pihennek, hiszen a hónap végén a Klaxons előzenekaraként is játszanak.

Megosztás facebookon