2020. június 3.

Nkuya Sonia a Sugarloaf új énekesnője - Exkluzív interjú

2014. május 30. 09:51 Szerző: Nikk

A Sugarloaf zenekar közel 20 esztendeje ontja magából a jobbnál jobb slágereket. Ki ne ismerné a Vadvirág, a Hunny Bunny, a Barbie, a Dolce Vita, a Szingli lány, vagy éppen az Én vagyok lány népszerű nótákat?

Az eltelt években persze nem volt mindig zökkenőmentes Tóth Szabiék munkája, így időről-időre történtek változtatások a bandában. A csapat élén olyan kiváló énekesnők bizonyítottak eddig, mint Era, vagy éppen Dér Heni. A zenekar azonban tavaly újabb lépésre kényszerült, hiszen Heni elbúcsúzott a tagoktól, hogy valóra válthassa régi nagy álmát, ami nem más, mint egy szólókarrier.

Az egykori Megasztáros felfedezettet akkoriban Gubik Petra váltotta, ám őt végül a színházhoz húzta szíve, így a minap kiderült: egy hónappal ezelőtt kilépett a Sugarloaf-ból. Innentől kezdve Nkuya Sonia karcos hangján szólalnak majd meg a fent említett slágerek, de nem csak ő az újítás! Basszusgitár poszton Kneif Gergő, a dobok mögött pedig Simony Zádor szolgálja majd a talpalávalót Tóth Szabi (gitár) mellett.  

Sugarloaf Sonia 4
Múlt hétvégén debütáltak a színpadon

Miért pont Sonia-ra esett a választásod?        

Tóth Szabi: Annak idején, szeptember - októberben Heni kiválása után erősen gondolkodtam már Sonia-n. Sokat beszélgettünk, és tetszett is volna vele a felállás, ám magánéletére hivatkozva nem tudta bevállalni a frontemberi posztot. Nem tudott száz százalékosan erre figyelni, ezért visszalépett, majd később újra jelentkezett, de akkor már együtt dolgoztunk Petrával. Most pedig, hogy tőle is elbúcsúztunk az első és egyetlen ember Sonia volt, akit felhívtam. Egyből okét mondott és már rögtön munkának is láttunk. Szakmai szempontból azért rá esett a választás, mert nagyon jó hangi adottságai vannak. Ő amolyan füstös és új az itthoni zenei életben. Emberileg pedig egy megosztó személyiség, akit vagy szeretnek, vagy nem. Ha nem szeretik, akkor mi azzal nem foglalkozunk! Azt tapasztalom, hogy a kedves kicsi lányokból sosem lesz semmi, és mivel ő egy olyan nő, akinek ami a szívén, az a száján, ezért úgy érzem rokonlelkek vagyunk.       

Az Ezerlámpás éjszakáján volt az első koncertetek az új felállással. Hogy éreztétek magatokat a színpadon? Milyenek a visszajelzések?

Tóth Szabi: Nagyon jók a visszajelzések, sok pozitív vélemény van. Vannak, akik most találkoztak velünk először, és ott vannak a régi rajongók is. Nagyon jól esik nekünk mindkettő! Ráadásul tényleg azt mondhatom, hogy szinte csak pozitív dolgok jönnek vissza felénk. Százból, ha három fanyalgó van. Az új dalt is a hétvégén adtuk elő, azt is sikeresen, így dupla az örömünk most!

Sugarloaf Sonia 3
Kárász Robival az Ezerlámpás éjszakája rendezvényén

Mik a tervek? Mikor rukkoltok elő új dallal?      

Tóth Szabi: Sok mindennel készülünk a közeljövőben. Folyamatosan jönnek a felkérések, a koncertek. A videoklip egy hosszabb tervezési dolgot igényel, így arra még egy picit várnia kell a közönségnek. Sonia-val csak 5 hete dolgozunk, 6-7 próbánk volt vele a koncertig, de szerencsére van okunk bizakodni és örülni!

Tóth Szabi mellett, megkérdeztük Sonia-t is, akinek karrierje felfelé ível, ám magánéletében roppant nehéz időszakot kell átélnie. 

Nem könnyű időszak van a hátad mögött. A sajtó a magánéletedben turkál, ami most sajnos koránt sem zökkenőmentes. Honnan merítesz erőt?         

Nkuya Sonia: Valóban nincs könnyű dolgom, senkinek sem kívánom azt, amin keresztül megyek. Szomorú, hogy pont az én hibámból, de ha valaki már tanul belőle, akkor jól tettem hogy közhírré tettem a történetemet. A családom, barátaim, párom, akik rengeteget segítenek, támogatnak ezekben a nehéz időkben. És a közvélemény, akik ismert, ismeretlen emberek, de mellettem állnak: nagyon sok erőt adnak, hogy folytassam a kislányomért vívott, legnemesebb harcot.

Sugarloaf Sonia 2
Sonia elmúlt időszakáról szól a banda új száma!

Mi volt az első gondolatod, mikor Szabi elmondta: Te vagy a Sugarloaf új énekesnője?

Nkuya Sonia: Boldogsággal és büszkeséggel töltött el, hiszen egy majdnem 20 éves múltú, remek zenekarról beszélünk. Már régebben is kerülgettük egymást Szabival, de úgy tűnik most jött el az ideje... Az én időm!

Korában is ismerted már a dalokat? 5 hét alatt megtanulni a műsort... Nem kicsi feladat.

Nkuya Sonia: Tényleg Nem volt kis feladat, de szinte az összes dalt ismertem. Bár volt olyan is, amit maximum egyszer hallottam, így arról nem lehetett azt mondani, hogy tökéletesen jól tudom… Ismertem a dalokat, de mindegyiket meg kellett tanulnom. Tudod, teher alatt nő a pálma!

A hétvégén debütáltatok a színpadon. Hogy érezted magad a csapat frontasszonyaként?

Nkuya Sonia: Az első visszajelzések többnyire pozitívak, de azért velem nem egyszerű azonosulni. Megosztó személyiség vagyok, vagy nagyon szeretnek, vagy egyáltalán nem. Ennek ellenére kedvesen fogadtak, és biztatnak, amitől erőre kapok és egyre jobb, magabiztosabb leszek! Alig várom, hogy hamarosan megjelenjen az új számunk. A címe Ki Követ lesz, ami teljesen véletlenül, de szinte egy az egyben a mostani helyzetemet írja körül. Pár héten belül klipet is forgatunk és indulhat a rock and roll!

Sugarloaf Sonia 1
Sonia és Szabi rokonlelkek: Ami a szívükön, az a szájukon!

 Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon