2019. január 20.

Móka Miki és barátai előadás jeltolmáccsal a Dumaszínházban

2014. január 22. 16:02 Szerző: Csé Zsé

Január 21-én élvezhették először a Dumaszínházban a Móka Miki és barátai című gyerekelőadást teljes egészében siket gyermekek is jeltolmács segítségével. A produkció és a színház vezetőségének törekvéseit, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek is megadják a színház élményét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy ezután minden hónapban lesz legalább egyszer akadálymentesített előadás.

mókamiki01

Bővül a Dumaszínház repertoárja – akadálymentesített gyerekelőadások január 21-től! A Corvin sétányon található „Dumaközpont” tavaly októberétől ad helyet a Móka Miki és barátai című gyerekelőadásnak. A vállalkozás célja, hogy a kicsik igényeit is kiszolgálva egy helyen kínáljanak szórakozást, immár az egész család számára – gyereknek és felnőttnek egyaránt.

mókamiki02

Ezt az előadást eddig nagyjából 800 gyermek látta az egyes hétköznapokon és hétvégén, de csak most, január 21-én élvezhették először a produkciót teljes egészében siket gyermekek is jeltolmács segítségével. A produkció és a színház vezetőségének törekvéseit, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknek is megadják a színház élményét, mi sem bizonyítja jobban annál, mint hogy ezután minden hónapban lesz legalább egyszer akadálymentesített előadás.

mókamiki03

A vak és gyengénlátó gyerekek tovább ismerkedhetnek a színház világával oly módon, hogy felmehetnek a színpadra, megfoghatják a kellékeket, díszleteket, – így ismerve meg a teret – megtapinthatják a színészek ruháit, kézbe vehetik a bábokat, csak ezután kezdődik el az előadás, ami eleve interaktív. A jövőben igény szerint terveznek előadásokat kerekesszékes gyerekek részére is – akár iskola vagy alapítvány megkeresésére, az időpontot rugalmasan kezelve.

mókamiki04

mókamiki05

A kezdeményezés célja, hogy ezzel is tovább színesítsék a palettát. A Dumaszínházban a közeljövőben a gyerekdarabok tekintetében is tovább bővül a repertoár. A Móka Miki és barátai produkció rendezője Pille Tamás. Szereplők: Honti György, Kalmár Gergely, Dióssi Gábor, Fábián Nikolett és Pille Tamás.

mókamiki06

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon