2019. február 22.

Megnyílt a világ legnagyobb szabadtéri trambulinparkja Budapesten

2015. április 12. 16:48 Szerző: BuliStar

Cseh László, Dudás Miklós, Molnár Andrea és Harsányi Levente csütörtök délután kicsit újra gyereknek érezhette magát. A sztárok ugyanis birtokba vehették a világ legnagyobb szabadtéri trambulinparkját, a Jump City-t, mely a WestEndben nyitotta meg kapuit. Ezen a napos délutánon az önfeledt ugrálásé volt a főszerep.

„8-10 éves koromban ugráltam utoljára trambulinon, meglepő, hogy most két perc is elegendő volt ahhoz, hogy az egekbe szökjön a pulzusom. Próbáltam egy hasast ugrani a szivacsmedencébe, de én a vízhez vagyok szokva, alig tudtam kikecmeregni belőle. Nálam vagy vizes legyen a közeg, vagy szilárd, ez a puha anyag most megzavart egy kicsit” – nevetett Cseh Laci, olimpiai ezüst-és bronzérmes úszónk, aki már most úgy látja, hogy gyakran lesz a Jump City vendége.

Jump City Cseh LaciAz egyedülálló létesítmény a Millennium Tetőkertben, mintegy 1100 négyzetméternyi területen áll a vendégek rendelkezésére áprilistól egészen szeptember végéig 10 és 18 óra között.

„A hét különböző zónából álló park jellegzetessége a faltól-falig történő ugrálási lehetőség, ügyességi elemekkel tarkítva. Minden zóna más-más képességet fejleszt, mint például a 12 méter hosszú egybefüggő gumiasztal, a szivacsmedence, a kidobós, a kosárlabda és a freestyle zóna vagy akár a fitness foglalkozások, illetve a trambulin deszka, amellyel snowboard, kite surf és gördeszka elemeket lehet gyakorolni. A kicsikre is gondoltak az ötletgazdák, a 3-8 évesek a park gyermekpályáit vehetik igénybe, így az egész család egyszerre szórakozhat. Ez nem csak sport, hanem élmény, közösségi szórakozás, a fitt élet kitűnő eszköze. A képzett animátorok segítségével bárki elsajátíthatja a trambulinozás alapjait, majd akár magasabb szintre is léphet” – biztat mindenkit Kalmár András, akinek 2012-ben pattant ki a fejéből a közép-kelet európai régió első szabadtéri trambulinparkjának gondolata.

Jump city 1

Jump city 2

Jump City 3Molnár Andreához táncosként közelebb áll a trambulin, régebben még előre- és hátra szaltóra is vállalkozott, most azonban kicsit inába szállt a bátorsága.

Jump City Molnár Andi„Azért arra kíváncsi lennék, hogy ezen a talajon, hogy lehet egy cha-cha-cha-t kivitelezni. Jó pár éve azt kérték tőlem, hogy csináljak egy terpeszt a trambulinon, bár ne tettem volna… Vagy arcra estem, vagy simán le az asztalról. Gyerekkoromban a Balcsin mindig ott álltam 20 forintossal a kezemben a trambulinnál, hogy fizessen be apu. Egyszer azonban túlságosan vakmerő voltam és sikerült meghúznom a hátam, azóta óvatosabban közelítem meg az ugróasztalt. Imádom egyébként, mert kitűnően átmozgat és még barnulni is lehet közben” – mosolygott Andi.

Jump City Molnár Andi 2

Jump City Molnár Andi 3Dudás Miklós világbajnok kajakozó két méteres magasságával nem tűnik egy félénk srácnak, ám a trampolin most kicsit mégis megijesztette.

Régebben Csepelen edzőtáboroztunk és két edzés között átszöktünk a strandra, ahol persze jókat ugráltunk. Mindig tartottam attól, hogy a magasságom gondot fog okozni, nem bír el az asztal, vagy más baleset történik, ami egyszer sajnos be is következett. Egy oldalugrásnál sikerült rádőlnöm a jegyszedő nénire, de szerencsére mindketten sértetlenül megúsztuk a malőrt. Most kifejezetten ügyeltem arra, hogy óvjam mások és persze a saját testi épségem is. Bevallom, eléggé kimerültem a nagy ugrálásban, de ahogy látom Laci is, így szégyenkezésre semmi okom. Ez egy kiváló testedzés, fejleszti az egyensúlyérzéket, koordinációkészséget. Még az is megeshet, hogy itt készülök fel az olimpiára” – kacsintott ki a trambulinról Miki.

Jump City mindenkiA Jump City kiváló lehetőséget biztosít alternatív testnevelés órákra és egyéb foglalkozásokra is. Egy kutatás igazolja, hogy egy óra intenzív trambulinedzés több mint 1000 kalóriát éget el, amivel nincs párja a zsírégetés terén. Magyarországon jelenleg a Jump City - WestEnd az egyetlen trambulin park, de tervezik több magyar városba eljuttatni a komplexumot - mert „Magasan a legjobb!”

Megosztás facebookon
Legnépszerűbb cikkek

Új dallal indítja 2019-et Dua Lipa

2019. január 29. 11:56

Az összes hír megtekintése