2020. május 29.

Marilyn Monroe titka kiderült

2013. október 14. 12:28 Szerző: FReni

Marilyn Monroe,az egyik legismertebb hollywoodi színésznő volt, IKON, akit több mint 50 évvel a halála után is ünnepelnek időtlen szépségért és stílusáért. Meglepő titka már nem titok többé.

Nagy megdöbbenést váltott ki a hír, miszerint a történelem egyik legszebb nője, plasztikai műtét segítségével hódított. Lánykori nevén  Norma Jeane Mortenson modellként kezdte pályafutását, majd 29 híres hollywoodi film főszerepében tündökölt. 30. filmje befejezetlen maradt.

marilynmm2

Napvilágot látott a hír, miszerint több plasztikai műtétet végeztek a szőkeségen. Egy sor dokumentum, Michael Gurdin plasztikai sebész jegyzetei megerősítik, hogy a szex-szimbólum többször is kés alá feküdt.  A Van, aki forrón szereti sztárjának arcáról készült több röntgenfelvétel és a színésznő leletei 1950 és 1962 között, egy hollywoodi aukciósház szerint 15-30 ezer dollár (3-6 millió forint) közötti összegért keltek el.

Marilyn mellkasi röntgen felvétele 1954-ből

Az 1954-es röntgen felvétel Marilyn Monroe kebeleiről


Norman Leaf Beverly Hills-i plasztikai sebész szerint Monroe állát is plasztikázták 1950-ben, illetve azt is megemlítette, hogy kisebb orrműtétet  és mellnagyobbítást is végeztek rajta. Az ötvenes években a plasztikai beavatkozás még nem volt megszokott dolog, ezért  a műtétek eltitkolása érdekében az iratokon Marilyn álnéven, azaz Joan Newman-ként szerepelt. Rajongói nagy örömére kiderült az is, hogy színésznő magassága 168 cm volt, a súlya pedig 52 kilogramm, és hogy 1956-os angliai tartózkodása alatt egy méhen kívüli terhessége is volt.

marilynmm4

 1962. június 7.- A röntgenképen Marilyn arccsontjai láthatók szemből, valamint az orra mindkét oldalról és szájpadlása.

 

Az utolsó röntgenfelvétel 1962. június 7-én készült, amikor Marilyn azért fordult orvoshoz, mert éjszaka megcsúszott és elesett a fürdőszobájában. Ez a kórházi röntgenfelvétel is korábbi plasztikai műtétekről árulkodik. A 36 esztendős díva két hónappal később gyógyszer-túladagolás következtében elhunyt, halálát öngyilkosságként könyvelték el, ami a mai napig vitatott. 

marilynmm6

Az alábbi idézet szintén Gurdin jegyzeteinek köszönhető. 

"Arcfelvarrás nélkül szeretnék Megöregedni. Azt szeretném, hogy a bátorságom hű maradjon  az archoz, amivel születtem. Néha azt érzem, talán könnyebb lenne elkerülni az öregkort, és fiatalon meghalni. De akkor sosem teljesíteném be a sorsom ugye? Sosem ismerném meg teljesen önmagam..."/Marilyn Monroe/

 Ha tetszik, lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon