2019. május 20.

Magyar sztárok, akik bevállalták a hidegzuhanyt!

2014. augusztus 20. 21:55 Szerző: Csé Zsé

Pár hete indult el az amerikai őrület, amely szerint az emberek egy vödör jeget vagy jeges vizet öntenek a fejükre. Az Ice Bucket Challenge néven elterejedt jótékonysági akcióban, aki részt vesz, az leönti magát jeges vízzel, aztán kihív valakit (akár többet), hogy csinálja utána. Aki nem vállalja be, annak perkálnia kell.

Amerikában 100 dollárt az ALS Egyesületnek kell felajánlani, ami az amiotrófiás laterálszklerózis ellen küzd. Az ALS egy olyan gyógyíthatatlan halálos betegség, ami az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejteket pusztítja. A beteg a végén egyáltalán nem tud mozogni, és a légzőizmai is feladják. A betegségre 1939-ben figyelt fel a világ, miután tönkretette a New York Yankees híres baseballsztárjának, Lou Gehringnek a karrierjét. 100 ezer emberből kb. 5 ember szenved tőle.

Sztárok, akik elfogadták a kihívást: Jimmy Fallon, Justin Timberlake, Adam Levine, David Beckham, Justin Bieber, Mark Zuckerberg, Charlie Sheen, Tom Cruise, Robert Downe Jr., Ben Affleck vagy a 86 éves Ethel Kennedy, politikus is, aki felszólította Barack Obamát, hogy csinálja utána. Az amerikai elnök inkább adományozott. 

Backham kihívottja között Leonardo DiCaprio is szerepel. Kíváncsian várjuk mit fog lépni.

Az adománygyűjtés eddig nagyon sikeres: jelenleg 2,3 millió dollárnál jár az egyesület. Nagyságrendileg már több mint 71 ezren öntöttek magukra jeges vizet.

Az Ice Bucket Challenge célja ugyan a jótékonykodás, de ha azt vesszük, hogy az emberek inkább leöntik magukat jéggel, minthogy adományozzanak, akkor már kevésbé nevezhető jótékony megmozdulásnak. Igaz van, aki mindkettőt megteszi, de a többség inkább vállaja a hidegzuhanyt.
kissadamicebucket

Természetesen hazánkat is megfertőzte az Ice Bucket Challenge. Íme azok a hírességek, akik beszálltak a jótékonykodásba. Lilu, a Hoooligans Kiss Endi-je és Dzsudzsák Balázs kihívottja Sebestyén Balázs. Vajon a műsorvezetésben jeleskedő móka mester bevállaja a jeges zuhanyt?

 
 
 
A népszerű humorista, Kiss Ádám sem maradhatott ki.

Hajdú Péter és Szabó Zsófi leöntötték magukat és adományoznak is.
 
 
Megosztás facebookon