2018. július 21.

Magda Marinko a börtönben is gyilkolni készül

2013. december 09. 14:16 Szerző: Marcika

A 90-es évek rettegett sorozatgyilkosa, a szerb Magda Marinko nem bánta meg tetteit, sőt: a börtönben listát ír, mely azok nevét tartalmazza, akikkel szabadulása után végezni akar. Ma este jelenik meg Bátyi Zoltán "Marinko, avagy a halál zsoldosa" című könyve, melyben a szerző a magyarországi nyomozás részletei kívül a bérgyilkos valódi személyiségéről is ír.

marinkoborito

Forrás: marinko.hu

Januárban lesz húsz éve, hogy Magda Marinkót elfogták, majd egy évre rá az akkori törvények szerinti legsúlyosabb, 25 éves büntetést kiszabták rá. A könyv írója, Bátyi Lajos szerint az elítélt nem hagyta el magát, naponta edzi testét a börtönben, néhány dologban viszont megváltozott a viselkedése a elmúlt években. Többször kérte a hatóságokat, hogy hazájában, Szerbiában tölthesse le a büntetést, mivel nyelvi problémái vannak, illetve szeretne a családjához közelebb raboskodni. Ezt többször is elutasították, arra hivatkozva: Magyarország nem adhat ki olyan elítéltet, akire  saját országában halálbüntetés vár, majd mikor szomszédunknál is eltörölték a halálbüntetést, a végrehajtás bizonytalansága miatt nem egyeztek bele a kiadatásba. Édesanyja halála óta azonban teljesen megszakította a kapcsolatot a nővérével, aki az utolsó élő rokona, valamint leveleket sem fogad, sőt a börtönparancsnokságot is arra kérte, ne is postázzák neki a küldeményeket. 

batyikep

Forrás: marinko.hu

Bár hivatalosan 25 év után szabadulhat, erre szinte semmi esélye sincs, mivel Szerbiában gyilkosságért tényleges életfogytiglani büntetés várna rá, így nem kell tartani attól, hogy beváltja fenyegetéseit. A mai könyvbemutatón a szerzőn kívül részt vesz Doszpot Péter, volt rendőr, valamint Csúri Ákos újságíró is.

A könyvről, illetve a ma esti dedikálásról bővebben: marinko.hu

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon