2018. május 27.

Lélegzetelállítóan énekli a magyar dalt a vietnámi srác

2014. július 15. 14:15 Szerző: Nikk

Adott egy vietnámi fiú, aki percek alatt az internet sztárjával válik. Hogy mit tett ezért? Tökéletesen elénekelt egy magyar dalt.

Erkel Ferenc Bánk bán operájának egyik leghíresebb áriáját adta elő egy zsúfolt osztályteremben Ninh Đức Hoàng Long. A 22 esztendős srác közel egy éve él Magyarországon, hiszen a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul ösztöndíjjal. Az opera szak kiválósága annyira meghatóan (akcentusa egyáltalán nem zavaró) énekelte a Hazám, hazám szerzeményt, hogy az embereket az sem kavarja fel, hogy számítógépről szól a nóta alapja és így szinte futótűzként terjed az előadásról szóló felvétel.

Láttam a Bánk bánt, de a történetével, és azzal, hogy miért olyan fontos a magyaroknak, még csak most ismerkedem. A Hazám, hazám című dal viszont azonnal megfogott. Amikor először hallottam, rögtön tudtam, hogy el szeretném énekelni. Három hónapig gyakoroltam, mert elég nehéz” – nyilatkozta a Borsnak a fiú. A tehetség operaénekes szeretne lenni és imádja Budapest utcáit. Tervei szerint amennyiben elvégzi az iskolát, akkor is hazánkban marad, hiszen itt szeretne majd érvényesülni.

Megosztás facebookon