2018. december 19.

Lehengerlő vonzalom Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás között

2014. május 30. 14:21 Szerző: Gyöngyvér

Július 2-án mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Bill Manhoff darabját a Bagoly és cicát a Belvárosi Színházban. Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás bár most játszanak először együtt, gyorsan egymásra kattantak.

Felix azaz Bagoly egy szépreményű ifjú író, aki a nagy áttörésre vár. Szakadatlanul dolgozik a nagy regényen, amely majd híressé teszi, ám a kiadók sorra visszautasítják. Doris, a magát modellnek valló – de inkább Cicababa – fiatal nő, a jég hátán is megél – illetve élne, ha hagynák. Ám az éjszaka közepén kiteszik a lakásából, ő pedig bekopog, hogy menedéket keressen Felixnél. Náluk ellentétesebb két embert nem hordott még a hátán a föld. Csupán egy percre van szükség, hogy egymás agyára menjenek. Ám mégis össze vannak kényszerülve egy pici garzonlakásba. Nagyjából erről szól az 1970-ben bemutatott nagy sikerű komédia Barbra Streisand és George Segal főszereplésével. A darabot most Pelsőczy Réka álmodta újra, a főszerepekben pedig két fiatal, de ismert tehetséget láthatunk. Bár Szabó Kimmel Tamás és Jordán Adél még soha nem dolgoztak együtt, a Bagoly és cica próbáin gyorsan összemelegedtek.

bagoly és cica2

Fontos, hogy a színészek között legyen kémia” – vallja a rendező “Nagy szerencse, hogy már az első pillanatban kiderült, hogy Adél és Tomi között ez a kémia nagyon jól működik. Rendezőként és színészként sem találkoztam ennyire jó párossal. Ez biztos, hogy azért is van, mert Tomi a férfi színésztársadalom többségével ellentétben nagyon nyitott lélekkel próbál. A férfiak általában szemérmesebbek és inkább bevédik a saját pozíciójukat és státuszukat. Azt érzem, hogy Tomi tényleg azt élvezi a színészetben, amiért szerintem is élvezetes a színészet. Arra a pár órára amíg próbál, vagy arra a másfél órára míg játszik addig mint egy gyerek átadja magát az egésznek, és ez nagyon jó.”- mondta Pelsőczy Réka. Bár a színdarab alapját egy film adja, a rendező szerint a színpadon egészen mast láthatunk majd, mint a vásznon, bár a történet ugyanaz.

“Minimális dolgot találtam ki az egészhez. Ez egy mese. Felnagyítása egy férfi-nő kapcsolat alakulásának. Összesűrítve az, hogy egy ember milyen nehezen enged be az életébe egy másik embert. Valamint hogy ennek milyen lépcsőfokai és nehézségei vannak. Természetesen nagyon humoros és elrajzolt formában. Mivel ez meseszerű ezért azt találtam ki, hogy mi van ha ezt amit mi látunk, valaki játssza. Vagy valaki, mint egy gyerek, két babával eljátszik egy történetet. Nekem ez egy jó kiindulás, hogy van egy pici babadoboz vagy egy felnagyított gyufásskatulya és ebben van két  baba, amikkel én, mint rendező játszom. Vagy egy kislány (Adél) játszik ezzel. Tehát az egész egy felnagyított gyufásskatulya lesz.” - fogalmazott a rendező.

bagoly és cica1

A Zöldi Gergely fordította darabot először szabadtéren, június 28-án a balatonföldvári Kultkikötőben láthatja a közönség, majd Budapesten, a Belvárosi Színházban lesz műsoron. Az Orlai Produkció jóvoltából tehát idén nyáron sem maradunk színházi premierek nélkül: június 18-án az Amadeust láthatjuk Kulka János és Keresztes Tamás főszereplésével, utána a Bagoly és cicát, a Csemegepultos naplóját július 10-én és a Happy Endinget Hernádi Judit, Hegyi Barbara, Margitai Ági és Bánfalvi Eszter szereplésével pedig július 25-én.

 Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon