2018. július 15.

Lakatos Márk Nádai Anikóval tesztelte a szecsuáni borsvirágot a Piac Éjszakáján

2018. június 23. 10:17 Szerző: K.Renáta

Idén másodszor rendezte meg a Budapesti Nagybani Piac a Piac Éjszakáját, ahol egy estére kitárultak a titokzatos, 35 hektáros terület kapui a nagyközönség előtt. Az eseményen Nádai Anikó és Lakatos Márk többek között ehető virágokat kóstoltak és megnézték a banánérlelőt is.

„Vidékről származom, mi megtermeltünk otthon mindent, ha répára vagy krumplira volt szükség, csak kiugrottam a kertbe, vagy lementem érte a pincébe” – kezdte Nádai Anikó, aki Lakatos Márk társaságában fedezte fel a Budapesti Nagybani Piacot. „Most, ha válogatok, az egyik legfontosabb szempont, hogy minél szebb árut válasszak. A gyümölcsöket imádom, és nagy mennyiségben fogyasztom, zöldséget pedig tudatosan vásárolok, éppen azt, amire szükség van az eltervezett ételhez. De sajnos ritkán jut időm arra, hogy főzzek.”
piac_ejszakaja02
Nádai Anikó a Piac Éjszakáján azt is elárulta, hogy kisfia, Patrik bármilyen zöldséget és gyümölcsöt szívesen elfogyaszt, nagy sláger náluk a szőlő, a mandarin, a narancs és a citrom is. „Közösen várjuk, hogy megérjen a saját paradicsomunk, amit cserépbe ültettünk. Szeretném, ha átélhetné azt az élményt, hogy ő maga szedi le a termést. Ha tehetem, vásárolni is magammal viszem, és hagyom, hogy ő válasszon magának gyümölcsöt.”

Az RTL Klub csinos műsorvezetőjének Lakatos Márk tartott gyorstalpalót az ehető virágok világából. Míg Anikó óvatosan ismerkedett az új ízekkel, Márk nem csak egy-egy falat erejéig kóstolt bele a virágokba, a szecsuáni borsvirág például nagyon kedves számára. „A nyelvgyöködet és a szájüregedet lezsibbasztja, amikor pedig semlegesedik ez a hatás, akkor sokkal intenzívebben érzed az ízeket” – osztotta meg tapasztalatait Márk a programon résztvevőkkel. „Nagyon szeretem az ehető virágokat, a készülő szakácskönyvemben is használok belőlük. Imádom a meglepő ízeket és kombinációkat. Ehhez viszont az kell, hogy jó minőségű alapanyagokkal, friss, érett zöldségekkel és gyümölcsökkel dolgozz. Izgalmas volt itt végignézni, honnan kerülnek ezek az ételek a boltok polcaira és a kisebb piacok standjaira.”
piac_ejszakaja04
Anikó és Márk a piac bejárása után megnézhették a banánérlelőt is, Márk egyik kedvenc gyümölcséből is falatozhatott. „Nagyon szeretem a kékáfonyát, rendkívül egészséges. Egyébként régebben válogatósabb voltam, de most azt kell mondjam, hogy majdnem minden olyat, ami zöld, akár zöldség vagy gyümölcs, azt imádom” – a Reggeli műsorvezetőjét a Nagybani Piac is magával ragadta. „Nagyon tetszett itt a hangulat, isteni volt. Nagyon szeretem a zsezsgést. Utoljára Tokióban jártam ilyen nagy piacon, a Tsukijin, a nagy halpiacon. Ha felkelsz hajnalban és időben érkezel, még egy ilyen tonhalárverést is végignézhetsz.”
Megosztás facebookon
Programajánló
Babel Sound Fesztivál 2018
Presser Gábor dupla koncert az Arénában

Az összes program megtekintése