2019. április 18.

Két klippel lepte meg közönségét Pély Barna - Exkluzív interjú

2014. június 10. 15:54 Szerző: Nikk

A legutóbbi United ballada 10 évvel ezelőtt hódította meg a slágerlistákat, most pedig ismét egy lassú nóta, a Veled Vagyok egyedül videoklipjével rukkoltak elő Pély Barnáék. Barna ráadásul a B the First formációjával is kijött egy szöveges videóval.

Az énekes tipikusan az az alkotóember, aki csakis minőségi anyagokkal lepi meg közönségét. Hogy miből merít erőt az előadó? A BuliStar interjújából többek között ez is kiderül!

Újra egy romantikus balladával hódit az United! Mennyire szóltatok bele a Veled vagyok egyedül forgatókönyvébe? 

Hát a legutóbbi ballada (Végső Vallomás) az pont 10 éve volt! Úgy éreztük ez a dal nagyon jól sikerült, és sok embernek örömet szerezhetünk vele, nemcsak magunknak a próbateremben. Végig közreműködünk mindenben az United életében, így a videoklip ötlete is a miénk volt, sőt a kivitelezést is felügyeltük. Szerintünk elegáns lett!           

Hogy érezted magad a forgatáson?

Nagyon jól éreztem magam, mert baráti közegben dolgoztunk. Már-már családias volt a hangulat, mert a Romhányi Áron (United zongoristája) öccse, Romhányi Ádám volt a vezető operatőr és rendező. Vele már több mint egy évtizede nagyon jóban vagyunk, sőt még a 2000-es évek elején dolgoztunk együtt a Koktél videoklipjén.

Nem unatkozol, hiszen B the First formációddal is előjöttél egy újdonsággal, az Aztán Miért szöveges videójával. Elsősorban kiknek szól ez a nóta? 

Úgy érzem ezt felesleges találgatni, mert egy dal üzenete úgyis megtalálja a közönségét. Ha valaki meghallgatja a szöveget, akkor egyértelműen társadalomkritikát fogalmaz meg olyan "B the First"-ösen. A lényeg, hogy önfeledten tudod ordibálni a refrént, ha valamivel éppen elégedetlen vagy!    

És akkor ott volt a B the First tehetségkutató (Barna zenekaráról nevezték el a versenyt – szerk) is, ahol zsűritag voltál…

A B the First gitársuli után megszületett az ötlet, hogy csináljunk egy olyan online tehetségkutató versenyt, amiben a legjobb sulibandát keressük. Így lett a sulizenekarok versenye a B THE FIRST tehetségkutatója. Online rajongói csoportokat hoztak létre a zenekarok, ahol szavazni kellett a legjobbakra. A döntő június 3-án a Pesti Magyar Színházban volt, amit élőben steameltek az interneten.  Oda már csak az első 8 legjobb sulibanda került be, és párbajokban dőlt el mindig a továbbjutó. Vendég fellépőként többek között az Ivan & The Parasol, a ByTheWay, és  B THE FIRST lépett fel. Fantasztikusan sikerült. A döntőt az interneten több, mint 170 ezren nézték, és több, mint 300 ezren szavaztak a sulizenekarokra!

Hogyan tudod összeegyeztetni, hogy több bandával is dolgozol? Miből merítesz erőt?

Az erőmet a szabadságérzésemből merítem. Keresem azokat a pillanatokat, hogy önmagam legyek, persze mindezt úgy, hogy ha nem muszáj, akkor ne bántsak vele meg senkit. Pont emiatt több fórumra, zenekarra is szükségem van, hogy kifejezhessem a pillanatnyi érzelmeimet, és szükségem van a barátaimra is, akik elviselnek, és segítenek amiatt, hogy ilyen vagyok. A B THE FIRST 3 éve alakult, és maximálisan az én döntéseimen alapszik, így ha választanom kellene, akkor azt mondanám, hogy ez vagyok igazán én, de a UNITED-del mai napig tartó munkánk a 15 év alatt a részemmé vált, úgyhogy végső soron bármibe fogok, és bármiben láttok, hallotok az ÉN vagyok!

  Csatlakozz közösségünkhöz Facebookon! Csekkold videóinkat a Youtube-on.

Megosztás facebookon