2018. május 27.

Jubilál a Ridikül Jakupcsek Gabival

2014. február 10. 17:56 Szerző: Marcika

150. adásához érkezik kedden a közszolgálati média napi talkshow-ja, a Ridikül. Jakupcsek Gabriella, a műsor háziasszonya az elmúlt szűk egy év alatt 58 forgatási nap alatt 471 vendéggel, köztük ismert színészekkel, zenészekkel, előadóművészekkel, neves szakértőkkel beszélgetett.

Az M1-en futó beszélgetős műsorban kiváló csapat dolgozik, közel száz ember munkáját dicséri a férfiak között is egyre népszerűbb talkshow. Csupán a díszlet, a főcím, valamint a zene kitalálásában közel húsz fő munkálkodott, de a szerkesztői gárda is hatalmas munkát végez: az eddigi 150 adáshoz 99 bejátszó és 684 háttérinterjú készült.

A Ridikül formabontó műfaja attól érdekes, hogy ismert emberek beszélnek hétköznapi történeteikről, ugyanakkor a téma szakértői is megszólalnak. Az elmúlt 150 adásban több társadalmi problémát érintő témáról esett szó, vendégek és szakértők egyaránt meséltek örömökről, küzdelmekről. Megannyi személyes élmény, probléma hangzott el, közösen keresve az alternatív megoldásokat. A Ridikül 150 adásában, 150 meglepetés vendéget is láthattunk, népszerű és ismert férfiakat, olyanokat, akiknek van véleményük a témában és hangot is adnak annak.

Ridikül150

A stáb együtt ünnepel

Jakupcsek Gabriella műsorvezető azt mondta: tavaly tavasszal, a műsor indulásakor bíztak benne, de nem gondolták, hogy ilyen pozitív fogadtatásban lesz részük. „ A Ridikül ma már ügy lett. Elindítottunk egy olyan beszélgetési formát, amely hiánypótló, és amire van igény, látjuk ezt a több ezer nézői levélből is. Azt tapasztaljuk, hogy a közélet ismert szereplői, művészek, sportolók, televíziós személyiségek szívesen jönnek a műsorba, ahogy a téma jeles hozzáértői is.”

A Ridikül szintén egyedi a tekintetben, hogy rengeteg a pozitív visszajelzés a nézők részéről, akik gyakran témajavaslatokkal és hozzászólásokkal segítik a szerkesztők munkáját, így elindult egy olyan párbeszéd a műsorkészítők és a nézők között, amely szintén példaértékű.

Az elmúlt két évadban többek között olyan közismert emberek tették tiszteletüket a műsorban, mint Törőcsik Mari, Jókai Anna, Gór-Nagy Mária, Moór Marianna és Rost Andrea, míg a férfiak közül elfogadta a meghívást mások mellett Ernyei Béla, Feldmár András, Bodrogi Gyula és Müller Péter is.

A 150. adás témája a „Bevállalt nőiesség” lesz, a műsorban olyan kérdésekre keresik a választ sztárvendégeink - Bordán Irén, Szulák Andrea, Várkonyi Andrea - mint például: újra divat-e a vörös rúzs vagy hogy nem a külső, hanem inkább a belső kisugárzás számít. Vajon a nőiesség adottság, vagy követendő minta? Tanulható? A meglepetés férfi vendég pedig ismét érdekességeket tartogat.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon